S'inicia la prova pilot per regular la recol·lecció de bolets a Poblet

query_builder   19 setembre 2012 11:25

event_note Nota de premsa

S'inicia la prova pilot per regular la recol·lecció de bolets a Poblet

És la primera vegada que la Generalitat regula aquesta activitat i ho fa en boscos de la seva propietat i en una zona de gran afluència de boletaires
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, presidirà aquest divendres, 21 de setembre, a les 11h, el lliurament de les primeres autoritzacions per recol·lectar bolets al Paratge Natural d’Interès Nacional (PNIN) de Poblet.
 
El Departament d’Agricultura ha establert una normativa específica per a les forests de propietat de la Generalitat del PNIN de Poblet i la seva zona d’influència. Es tracta d’una prova pilot que permetrà fer un estudi sobre les repercussions que la recol·lecció de bolets té sobre els terrenys forestals i poder establir l’ordenació d’aquesta activitat en el marc de la protecció del medi i de l’ús racional i equilibrat del territori.
 
La finalitat d’aquesta prova pilot és establir un punt de partida per a la regulació de la recol·lecció dels bolets als boscos catalans des d’un punt de vista tècnic i com a possible estratègia per afavorir la gestió  forestal i el desenvolupament rural.