La Generalitat a Girona commemora el proper dilluns el Dia Internacional de les Dones Rurals amb una jornada d'experiències

Tres dones del món rural explicaran la seva activitat al capdavant d'una explotació ramadera

query_builder   11 octubre 2012 11:35

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona commemora el proper dilluns el Dia Internacional de les Dones Rurals amb una jornada d'experiències

Tres dones del món rural explicaran la seva activitat al capdavant d'una explotació ramadera

La Generalitat a Girona ha organitzat aquest dilluns, 15 d’octubre, una jornada per commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals que se celebra a tot el món. La sessió, que se celebrarà a la sala Carles Rahola de l’Edifici de la Generalitat, consistirà en una jornada durant la qual tres dones exposaran la seva experiència al capdavant d’una explotació ramadera. Es tracta d’Immaculada Sabat, responsable d’una explotació d’oví i de turisme rural a l’Alt Empordà; Montserrat Soler, d’una explotació de boví de llet a la Selva, i Briggitte Garolera, d’una explotació d’oví de carn al Pla de l’Estany. La jornada, que porta per títol Dones rurals, estarà moderada per la presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE), Maria Rosa Agustí.
 
La inauguració anirà a càrrec del delegat del Govern, Eudald Casadesús, mentre que en la clausura hi participaran el director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Aurich, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina. La jornada, que comença a les 11 del matí i acabarà a la 1 del migdia, està oberta als mitjans de comunicació.
 
Aquesta celebració va ser una iniciativa proposada per diferents ONG’s durant la conferència internacional sobre les dones que es va celebrar a Beijing el 1995. L’any 2007 l’ONU va proclamar oficialment aquesta commemoració que té per objectiu donar visibilitat i reconèixer públicament la feina que fan les dones pageses. A Catalunya també se celebren actes semblants a totes les demarcacions.

11:00|Commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals.Sala Carles Rahola, Edifici de la Generalitat (pl. Pompeu Fabra,1)|Girona (Gironès)

El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, inaugurarà la jornada Dones Rurals amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Rurals.