El conseller Pelegrí inaugura el primer congrés Rural Smart Grids

query_builder   24 octubre 2012 10:55

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura el primer congrés Rural Smart Grids

La trobada pretén donar a conèixer les xarxes elèctriques i de telecomunicacions intel.ligents ( smart grids) per crear oportunitats socials i econòmiques al món rural
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, inaugurarà demà dijous, 25 d’octubre, a les 9:00, el primer congrés Rural Smart Grids. L’acte comptarà amb la presència la directora de l’Institut Català de l’Energia, Maite Masià,  la directora de la Fundació del Món Rural, Misericòrdia Montlleó, el degà del Col.legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Josep M. Rofes i el president de Localret, Andreu Francisco.
 
Les Smart Grids (xarxes intel·ligents) en el sector de l'energia fa anys que estan desenvolupades als Estats Units i Canadà, i altres països europeus, i estan lligades a l'electrificació rural i aprofiten energies que es poden generar en el propi territori. El Congrés es dirigeix a professionals dels sectors de l'energia, medi ambient o les TIC, o bé del món agrari o del sector públic. El seu objectiu és que els assistents puguin conèixer de primera mà les oportunitats de negoci en el desenvolupament de xarxes intel·ligents en un sector emergent.

Els assistents al Congrés entraran en contacte amb experts, que explicaran nombrosos casos pràctics d'innovacions i estratègies de futur en serveis energètics, alhora que es mostraran les oportunitats de negoci que ofereixen les Smart Grids per al món rural. Així mateix, el Congrés vol deixar palès com les noves tecnologies energètiques i agronòmiques són una oportunitat i una possible resposta a les necessitats d'energia per controlar els costos; donarà una visió global de les estratègies de futur en eficiència energètica, renovables i en serveis energètics i, finalment, també mostrarà com la confluència de les xarxes elèctriques i les telecomunicacions pot oferir una alta qualitat de servei en energia per al medi rural de manera sostenible.
En definitiva, el 1r Congrés Rural Smart Grids vol difondre el concepte i les oportunitats de les xarxes elèctriques intel·ligents i posar en contacte les empreses, els tècnics i les institucions, per tal d'aprofitar al màxim l'energia a través de les TICs i de trobar solucions a les mancances energètiques que hi ha al territori català i aprofitar-ne les potencialitats.
 

09:00|Inauguració del primer congrés Rural Smart Grids.Casa del Mar (c. Albareda,1-13)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, inaugurarà el primer congrés Rural Smart Grids.