Presentació del catàleg de les espècies exòtiques de Catalunya

query_builder   14 desembre 2012 10:28

event_note Nota de premsa

Presentació del catàleg de les espècies exòtiques de Catalunya

Aquest és el primer producte de l’EXOCAT, un dels projectes d'investigació més complets i exhaustius portats a terme sobre les nostres espècies exòtiques. L’informe recull la majoria de dades disponibles sobre la distribució, la procedència, la via d’entrada i l’estat d’invasió d’aquestes espècies en el nostre territori.
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, el cap de servei de Biodiversitat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Ruiz, els investigadors del CREAF Joan Pino i Jara Andreu, presentaran el pròxim dilluns, 17 de desembre a les 11 hores, el llistat de les espècies exòtiques de Catalunya i els primers resultats del projecte EXOCAT.
 
Catalunya és una de les àrees amb més concentració d’espècies exòtiques d’Espanya i d’Europa.  EXOCAT ha permès fer una primera avaluació de l’estat de les invasions biològiques a Catalunya. En total, s’han detectat 939 espècies exòtiques introduïdes a Catalunya.
 
EXOCAT, un projecte de recerca impulsat pel Departament d’Agricultura i el CREAF, serà l’eina clau per millorar les estratègies de prevenció i control de les invasions biològiques a Catalunya.