OCUPACIÓ

Més de 1.500 estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de 69 instituts practiquen la creació de cooperatives

query_builder   19 desembre 2012 11:54

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Més de 1.500 estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà de 69 instituts practiquen la creació de cooperatives

 
·        El programa FesCoop! premia els alumnes de l’IES Pla Marcell de Cardedeu, l’IES Joan Guinjoan de Riudoms i l’Institut de Badia del Vallès.
 
·        L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc demà dijous 20 de desembre a les Cotxeres de Sants de Barcelona.
 
 
El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, el president de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, Josep Maria López, i el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, lliuraran demà dijous, 20 de desembre a les 11:00 hores, els premis i diplomes als estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà guanyadors del programa FesCoop!. L’acte tindrà lloc a les Cotxeres de Sants – Edifici Francesc Masclans (Plaça de Bonet i Muixí, s/n). 
 
Més de 1.500 estudiants han participat en aquesta iniciativa pionera que vol donar a conèixer el model cooperatiu, els principis i valors del cooperativisme  i difondre l’emprenedoria col·lectiva entre l’alumnat de Secundària i Batxillerat de Catalunya.
 
Les empreses cooperatives DEVELAPP SCCL (aplicacions per a mòbils), TEEN-TRIPS SCCL (xarxa d’instituts d’abast europeu per a l’intercanvi d’estudiants) i ARTEMISA SCCL (de treball agrícola per la integració de joves discapacitats), són les propostes guanyadores del concurs FesCoop.
 
Els tres instituts formen part dels 69 centres educatius que han participat en els 80 tallers de formació especialitzada sobre cooperativisme organitzats en el marc de l’edició del programa FesCoop!, impulsat per la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i dinamitzat per Aposta, Escola Empresarial Cooperativa.
 
Aquesta formació ha consistit en una sessió introductòria a l’aula, a càrrec d’un tècnic especialitzat, i a continuació un treball en petit grup amb l’ajut d’un simulador online i el suport de tutors a distància. 187 grups d’alumnes han participat en aquesta fase. En el decurs d’aquest treball, els alumnes han elaborat el pla d’empresa complet per al seu projecte, sense oblidar cap dels aspectes essencials: desenvolupament de la idea, constitució i estatuts, pla de producció, màrqueting, pla economicofinancer.
 
Darrere la proposta de DEVELAPP SCLL hi ha cinc nois i noies de 4t curs d’ESO de l’IES Pla Marcell de Cardedeu (Vallès Oriental) que han completat tots els tràmits que serien necessaris per inscriure una cooperativa en el registre i començar a treballar: estatuts, pla d’empresa, pla de finançament, organització societària, etc.
 
Guanyadors en la categoria Batxillerat, els sis nois i noies de Batxillerat de l’IES Joan Guinjoan de Riudoms (Baix Camp) han presentat una proposta de xarxa d’instituts que afavoreixi l’intercanvi d’estudiants entre diferents països. El seu propi institut seria la seu europea de TEEN-TRIPS SCCL, que abaratiria molt els intercanvis a base de trobar allotjaments en famílies en cada punt.
 
I pel que fa a Cicles Formatius de Grau Mitjà, els quatre nois i noies guanyadors de l’Institut de Badia del Vallès es proposen articular una explotació agrícola que permetés, per la via de la integració laboral, la integració social de joves amb discapacitat. Responen a la raó social d’ARTEMISA SCCL.
 
El Jurat del concurs, constituït per la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya, també ha destacat el nivell i l’esforç dels projectes finalistes:
 
  • En la categoria d’ESO, els projectes de l’Institut Escola Costa i Llobera de Barcelona (Barcelonès) i de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres (Alt Empordà).
  • En la categoria de Batxillerat, els de l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter (Osona) i de l’Institut Matadepera (Vallès Occidental).
  • I en la categoria de Cicles Formatius de Grau Mitjà, els projectes de l’Institut de Badia del Vallès (Vallès Occidental) i de l’Institut Lluís Companys de Tordera (Maresme).

11:00|Lliurament premis FesCoop!.Cotxeres de Sants- Edifici Francesc Masclans (pl. de Bonet i Muixí, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, presidirà l'acte de lliurament dels premis i diplomes als estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà guanyadors del programa FesCoop!.