Joan Boada participa en la jornada dels 10 anys de protecció civil a Catalunya

query_builder   28 octubre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Joan Boada participa en la jornada dels 10 anys de protecció civil a Catalunya

Demà, 29 d'octubre, a partir de les 9.30 hores, a la Fundació Catalana de l'Esplai, al Prat de Llobregat
·        La jornada, que ha estat organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya en col·laboració amb la Direcció General de Protecció Civil, té lloc deu anys després de l’aprovació de la Llei de Protecció Civil a Catalunya
·        Inauguraran l’acte Joan Boada, secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, i Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde Sabadell
 
 
La Federació de Municipis de Catalunya ha organitzat, en col·laboració amb la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, una jornada de treball en la qual es debatran, s’analitzaran i s’apuntaran les línies a seguir en el camp de la Protecció Civil. L’acte tindrà lloc a la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai, al Prat de Llobregat.
 
El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, i Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde Sabadell inauguraran la jornada, que comptarà també amb la participació del director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora; el president de la Comissió de Prevenció i Seguretat de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, i el director dels serveis territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona, Àngel Merino, entre d’altres autoritats.
 
A la sessió de treball també assistiran càrrecs electes, directius i tècnics que treballen en el camp de la Protecció Civil de l’administració autonòmica i local.
 
Aquesta jornada de treball té lloc deu anys després de l’aprovació de la Llei 4/1997 de Protecció Civil a Catalunya. Es pot dir que aquesta llei va ser pionera en molts aspectes tot contribuint a millorar la seguretat dels pobles i ciutats de Catalunya. També va establir els drets i els deures de la ciutadania en les tasques de Protecció Civil així com també les actuacions bàsiques en matèria de previsió, prevenció, planificació, intervenció, rehabilitació, informació i formació.

D’altra banda, la llei va recollir l’estructura organitzativa de la Protecció Civil a Catalunya i va regular les relacions entre les diverses administracions públiques.
 
La finalitat d’aquesta jornada és fer balanç de l’aplicació de la llei, valorar si s’han assolit els objectius que s’havien plantejat i debatre si és necessari fer una adaptació de la llei per tal de fer front als canvis, al nou context polític i a la situació actual del país.

09:30|.Fundació Catalana de l'Esplai (carrer Riu Anoia número 42-54, el Prat de Llobregat)| (El baix Llobregat)

Joan Boada participa en la jornada dels 10 anys de protecció civil a Catalunya