El president Mas inaugurarà demà el nou centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i l'ampliació de la Residència Els Roures, a Sant Gregori

query_builder   7 febrer 2013 10:27

event_note Nota de premsa

El president Mas inaugurarà demà el nou centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i l'ampliació de la Residència Els Roures, a Sant Gregori

 
 • El Departament de Benestar Social i Família, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Joan Riu, ha finançat aquesta obra en la qual s’han invertit prop de 4 milions d’euros

 

 •  Prèviament a aquest acte, Artur Mas visitarà Palafolls per tal d’inaugurar l’empresa de reciclatge Recuperacions El Vilar,  que dóna feina a persones amb discapacitat

 

 •  A la tarda, el cap del Govern farà la visita inaugural del nou Centre d’Innovació Gastronòmica industrial FoodLab, a Riudellots de la Selva
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, inaugurarà demà, divendres, 8 de febrer, a les 12.45 hores, el nou Centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i l’ampliació de la Residència “Els Roures”, al municipi de Sant Gregori (Gironès). Les obres d’aquest centre, gestionat pel Consorci Sant Gregori, han suposat una inversió de prop de 4 milions d’euros, finançats per la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Joan Riu.
 
El cap de Govern i els responsables del Centre, encapçalats per la gerent del Consorci, Anna Solés, faran un recorregut per les diferents instal·lacions de la Residència i del Centre de Dia, i intercanviaran impressions amb els educadors i les famílies dels usuaris. Després de descobrir la placa commemorativa, tindran lloc els parlaments inaugurals de l’alcalde del municipi, Jordi Noguer; la representant de l’AMPA, Dolors Vilagran; del director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, i del president Mas, que clourà l’acte. A la inauguració, també hi serà present el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets.
 
A la Residència “Els Roures” viuen actualment 72 persones amb discapacitat intel·lectual greu o molt greu amb necessitat de suport extern. La remodelació que s’hi ha efectuat ha permès modernitzar i millorar la distribució dels espais existents. Pel que fa al nou Centre de Dia, l’edifici compta, entre altres, amb una sala d’hidroteràpia, una aula de motricitat i una aula d’estimulació sensorial. També, en aquest centre s’hi ubica el Centre d’Atenció Especialitzada (CAE), que té capacitat per atendre 12 usuaris, externs a la residència, i que hi fan activitats diürnes.
 
El Consorci de Sant Gregori està constituït pel Departament de Benestar Social i Família, l’Obra Social “la Caixa” i la Fundació Privada Joan Riu. A banda de la Residència i el Centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual “Els Roures”, el Consorci també gestiona l’escola d’educació especial i la residència infantil Joan Riu, i un servei de valoració i orientació.
 
Nota: Donades les característiques del centre i per preservar la imatge dels usuaris i usuàries, els mitjans de comunicació només podran seguir una part de la visita del president,  concretament la part del recorregut del Centre de Dia.
 
 
 
Inauguració de l’empresa Recuperacions El Vilar, a Palafolls
 
 
Prèviament a l’acte de Sant Gregori, el president Mas visitarà Palafolls, a la comarca del Maresme, per tal d’inaugurar l’empresa “Recuperacions El Vilar”, dedicada al reciclatge de paper i cartró. Aquesta nova fàbrica ha estat creada per ASPRONIS i TIRGI, dues entitats socials d’atenció i inserció a persones amb discapacitat, especialitzades en el triatge de residus. Aquesta factoria de Palafolls donarà feina a 15 persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental.
 
El president de la Generalitat arribarà a El Vilar, a les 11.15 hores. La presidenta i el gerent d’Aspronis, Dolors Oms i Francesc Durà, respectivament, i el gerent de TIRGI, Estebán Vilar, explicaran al cap del Govern les característiques de la nova empresa. Tot seguit, hi hauran els parlaments inaugurals a càrrec de Francesc Durà; de l’alcalde de Palafolls, Valenti Agustí, i del president Mas, que clourà la inauguració. A l’acte també serà present el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.  
 
 
Centre d’Innovació en Gastronomia industrial
 
Ja a la tarda, el president Artur Mas té previst desplaçar-se a Riudellots de la Selva per tal de fer la visita inaugural del Centre d’Innovació en Gastronomia industrial FoodLab, una iniciativa de l’Ajuntament del municipi i del Consell Comarcal de la Selva. Aquest nou centre té com a objectiu potenciar i desenvolupar el sector de l’alimentació i afins de la comarca, convertint-se en un punt de trobada per a empreses gironines i d’arreu del territori català, per tal de generar sinèrgies i desenvolupar nous projectes.
 
FoodLab, entre altres iniciatives, facilitarà i promourà la col·laboració entre empreses del sector en la introducció de noves tècniques i tecnologies innovadores en els seus negocis, i crearà una xarxa de coneixement sobre innovació alimentària per tal de ser un referent internacional, amb empresaris del sector de l’alimentació industrial, centres tecnològics, universitats, organismes públics/privats, indústria turística, experts en el mercat i cuiners, entre altres.
 
La visita a FoodLab tindrà lloc a les 17.00 hores, a la seu d’aquest centre. Abans de fer el recorregut per les diverses instal·lacions, hi hauran els parlaments de l’alcaldessa de la localitat, Montserrat Roura; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i del president Mas. A l’acte també serà present el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria.
 
Un cop finalitzat l’acte, el president Mas farà una breu visita institucional a l’Ajuntament de Riudellots, on saludarà els membres de la corporació i signarà al Llibre d’Honor.
 
 
11.15 | Visita territorial del president a Palafolls, Sant Gregori i Riudellots de la Selva

El president de la Generalitat, Artur Mas, es desplaçarà als municipis de Palafolls (Maresme); Sant Gregori (Gironès) i Riudellots de la Selva per tal d'inaugurar una empresa de reciclatge; un centre per a persones amb discapacitat intel·lectual i un centre d'innovació gastronòmica.
 
 

 • 11:15|Inauguració de l'empresa Recuperacions El Vilar.El Vilar (Carrer Picapedrers, s/n). Polígon Industrial Can Baltasar|Palafolls (Maresme)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugurarà l’empresa “Recuperacions El Vilar”, dedicada al reciclatge de paper i cartró, i que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental. El cap del Govern farà un recorregut per les instal·lacions i tot seguit tindran lloc els parlaments inaugurals càrrec de Francesc Durà, administrador de l'empresa; de l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, i del president Mas, que clourà la inauguració. A l’acte també serà present el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.

 • 12:45|Inauguració del nou Centre de dia i l'ampliació de la Residència Els Roures.Consorci Sant Gregori (ctra. de les Planes, s/n)|Sant Gregori (Gironès)

  El president Artur Mas, acompanyat de la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, inaugurarà el nou Centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i l’ampliació de la Residència “Els Roures”. 
  El cap de Govern i els responsables del Centre, encapçalats per la gerent del Consorci, Anna Solés, faran un recorregut per les diferents instal·lacions de la Residència i del Centre de Dia, i intercanviaran impressions amb els educadors i les famílies dels usuaris. Després de descobrir la placa commemorativa, tindran lloc els parlaments inaugurals de l’alcalde del municipi, Jordi Noguer; la representant de l’AMPA, Dolors Vilagran; del director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa, i del president Mas, que clourà l’acte. A la inauguració, també hi serà present el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets. Nota: Donades les característiques del centre i per preservar la imatge dels usuaris i usuàries, els mitjans de comunicació només podran seguir una part de la visita del president,  concretament la part del recorregut del Centre de Dia.

 • 17:00|Visita inaugural del Centre d'Innovació Gastronomia industrial, "FoodLab".Centre d'Innovació Gastronòmica industrial (c. Bruc, 23-25). Polígon industrial de Riudellots|Riudellots de la Selva (Selva)

  El president Artur Mas farà la visita inaugural del Centre d’Innovació en Gastronomia industrial FoodLab, una iniciativa de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i del Consell Comarcal de la Selva, que té com a objectiu potenciar i desenvolupar el sector de l’alimentació i afins de la comarca. El cap de l'Executiu farà un recorregut per les instal·lacions, acompanyat de l'alcaldessa del municipi Montserrat Roura. Abans de fer aquesta visita, hi hauran els parlaments de l’alcaldessa; del cap de Comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Dimitri Barua; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i del president Mas. A l’acte també serà present el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria. Posteriorment, el president de la Generalitat farà una breu visita institucional al consistori.