El Memorial Democràtic organitza la III jornada 'Salvament de vides a Catalunya durant la Guerra Civil'

La Jornada donarà a conèixer la tasca humanitària de la diplomàcia europea a Catalunya en el període 1936-1939

query_builder   6 març 2013 14:35

event_note Nota de premsa

El Memorial Democràtic organitza la III jornada 'Salvament de vides a Catalunya durant la Guerra Civil'

La Jornada donarà a conèixer la tasca humanitària de la diplomàcia europea a Catalunya en el període 1936-1939

El director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, presentarà demà, dijous, 7 de març, al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, la III jornada "Salvament de vides a Catalunya durant la Guerra Civil". Hi participaran Arnau Gonzàlez i Vilalta, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, que oferirà la conferència “La tasca humanitària de la diplomàcia europea a la Catalunya en guerra (1936-1939)”, i Alessandro Benuzzi, testimoni i fill d'un dirigent de la fàbrica Pirelli a Vilanova i la Geltrú, que va ser evacuat, a l’inici de la guerra, pel consolat italià. La cloenda anirà a càrrec del director general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Francesc Gambús. L’entrada a la jornada és gratuïta (aforament limitat).
 
Durant la Jornada, es donarà a conèixer la tasca humanitària de la diplomàcia europea a Catalunya durant la Guerra Civil. L’inici de la guerra va donar pas a una revolució social i a accions violentes contra els sectors socials més poderosos i conservadors, alhora que envers institucions com l'Església catòlica. Moltes persones demanaren als cossos consulars destacats a Barcelona que els ajudessin a fugir de la ciutat. Alguns diplomàtics, com el cònsol italià Carlo Bossi i diversos representants diplomàtics francesos, com Jean Tremoulet o Jacques Pingaud, destacaren en la tasca humanitària de facilitar la sortida de milers de persones.
 
El 14 de març tindrà lloc, al mateix espai, la IV Jornada "Salvament de vides. El xalet de Puigcerdà", sobre la tasca humanitària del periodista anglès John Langdon-Davies.

19:00|Jornades salvament vides.Sala Petita del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c. Sant Pere Més Baix, 7)|Barcelona (Barcelonès)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou-Loverdos, presentarà la III jornada "Salvament de vides a Catalunya durant la Guerra Civil. La tasca humanitària de la diplomàcia europea a la Catalunya en guerra (1936-1939)".