La vicepresidenta participa en els actes d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 75 aniversari del seu afusellament

Inaugurarà, al Castell de Montjuïc, l'exposició dedicada al polític, organitzada conjuntament pel Memorial Democràtic de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona

query_builder   5 abril 2013 12:08

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta participa en els actes d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 75 aniversari del seu afusellament

Inaugurarà, al Castell de Montjuïc, l'exposició dedicada al polític, organitzada conjuntament pel Memorial Democràtic de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, participarà demà, dimarts, 9 d’abril, en els actes d’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera que el Memorial Democràtic de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona organitzen conjuntament amb motiu del 75 aniversari del seu afusellament, a Burgos, per part de l’exèrcit franquista. L’acompanyarà el director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Jordi Palou-Loverdos, i el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig.
 
A les 17 hores, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, inauguraran al Castell de Montjuïc l’exposició “Manuel Carrasco i Formiguera. Una vida per la llibertat”.
 
A les 20 hores, la vicepresidenta presidirà l’acte institucional d’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera, que tindrà lloc al Centre Cultural Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7) de Barcelona.
 
En aquest acte, també hi intervindrà el regidor d’Educació i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy; el professor d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Josep Maria Solé i Sabaté, que farà una aproximació històrica a la figura de Manuel Carrasco i Formiguera, i Raimon Carrasco i Azemar, fill del polític.
 
Com a cloenda, la coreògrafa i néta de Manuel Carrasco i Formiguera, Marta Carrasco, oferirà la seva creació artística “...francament”.
 
D’altra banda, la vicepresidenta del Govern també participarà en l’ofrena floral a la tomba de Manuel Carrasco i Formiguera, que tindrà lloc demà, a les 9 del matí, al cementiri de Montjuïc de Barcelona.
 
Manuel Carrasco i Formiguera (Barcelona, 1890 – Burgos 1938) és un dels màxims exponents del nacionalisme català d’arrel cristiana de la primera meitat del segle XX. Va militar a Acció Catalana i a Unió Democràtica de Catalunya, formacions polítiques des de les quals va defensar el catalanisme i la legalitat republicana. Fou elegit regidor de l’Ajuntament de Barcelona l’any 1920; s’hi presentà com a independent per la Lliga. Va ser represaliat per Primo de Rivera per la seva oposició a la dictadura. Amb l’adveniment de la II República el 14 d’abril de 1931, Carrasco va entrar a formar part del govern presidit per Francesc Macià com a conseller de Sanitat i Beneficiència. Diputat, després, a les Corts Constituents de la República, va defensar aferrissadament l’Estatut de Núria aprovat a Catalunya. El règim franquista va executar-lo el 9 d’abril de 1938, després de ser condemnat en un judici sumaríssim per un tribunal militar.
Ortega participa en els actes d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, participarà en els actes d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 75 aniversari del seu afusellament

  • 17:00|Inauguració exposició "Manuel Carrasco i Formiguera. Una vida per la llibertat!.Pati d'armes del Castell de Montjuïc (ctra. de Montjuïc, 66)|Barcelona (Barcelonès)

    La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació, Joana Ortega, inaugurarà, juntament amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, l'exposició "Manuel Carrasco i Formiguera. Una vida per la llibertat". També hi assistiran el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Àngels Torras.

  • 20:00|Acte institucional d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera.Centre Cultural Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7)|Barcelona (Barcelonès)

    La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, presidirà l'acte institucional d'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera en el 75è aniversari del seu afusellament. També hi assistirà el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.