La Generalitat presenta l'aplicatiu ANC@ula a Internet

query_builder   11 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat presenta l'aplicatiu ANC@ula a Internet

L'aplicatiu ANC@ula a Internet és un instrument que posa a l'abast de tothom qui ho vulgui una selecció de més de 5.000 documents del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya.
El director general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Maria Carreté; i el director general d’Innovació del Departament d’Educació, Joan Badia, presentaran el proper dimecres 12 de novembre aquest aplicatiu que es va crear l’any 2002 gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament d’Educació, com una eina per facilitar la recerca de documents de l’Arxiu. Fins ara es podia fer servir només a les instal·lacions de l’ANC però ara s’hi pot accedir també a través de la xarxa. Els objectius són facilitar la tasca a les persones que vulguin fer una recerca de documents, que l’Arxiu Nacional de Catalunya arribi a tota Catalunya gràcies a la xarxa i preservar els documents originals. 
 
Tot i que d’aquest aplicatiu se’n podrà beneficiar tothom, està especialment pensat i adreçat a les escoles i instituts de Catalunya, com una eina a utilitzar dins de l’aula i en múltiples contextos educatius.
 
Durant la presentació de l’aplicatiu es farà una demostració en directe de com funciona i s’exposaran també alguns documents originals del fons de l’ANC.
 

13:00|.Arxiu Nacional de Catalunya (c. Jaume I, 33-51)|Sant Cugat del Vallès (El Vallès Occidental)

El director general de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Josep Maria Carreté; i el director general d’Innovació del Departament d’Educació, Joan Badia, presentaran el programa  ANC @ula, que posa a l'abast de tothom una selecció de més de 5.000 documents del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya.