La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa

query_builder   26 abril 2013 11:16

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, inaugura la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà la XII edició del Robolot, el concurs de robots didàctics de la Garrotxa. La novetat d’aquest any és que ha obert la seva inscripció a participants de fora de Catalunya. L’acte inaugural tindrà lloc demà dissabte, 27 d’abril, a les 10h del matí al Casal Marià d’Olot.
 
Acompanyarà a la consellera Rigau el delegat del Govern a Girona, Eudald Casasús, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot. També assistiran l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas; la vicerectora d’Estudiants, Cooperació i Igualtat de la Universitat de Girona, Rosa Maria Terradellas; i el president de la Fundació Princep de Girona, Antoni Esteve. Durant la inauguració tindran lloc els parlaments de la consellera d’Ensenyament i de la resta d’autoritats. Posteriorment, la consellera es traslladarà a l’edifici Torin per visitar els diferents tallers de robòtica didàctica.
 
El Robolot tindrà lloc al llarg del dissabte i el matí del diumenge al Casal Marià i l’edifici el Torin d’Olot. Dissabte, després de la inauguració, els estudiants d’entre 6 i 20 anys podran participar als diferents tallers de robòtica didàctica. A partir de les 17h tindrà lloc el concurs de robots de les categories de LEGO Mindstorms i Minisumo LEGO. L’endemà diumenge se celebrarà la competició de la resta de categories: Minisumo, Rastrejadors i categoria lliure. Posteriorment, se celebraran les finals de totes les categories. L’esdeveniment acabarà amb el lliurament dels premis i l’acte de cloenda.
 
El Robolot va nèixer durant el curs 2001-2002 amb l’objectiu de despertar l’interès per la recerca tecnològica entre els més joves. L’esdeveniment va ser iniciativa d’un grup de professors del departament d’electrònica i tecnologia, juntament amb els alumnes del  cicle formatiu de grau superior en Automatització i Robòtica Industrial, el cicle de grau mitjà de Manteniment Electromecànic i el Batxillerat Tecnològic de l’institut La Garrotxa. Amb el temps la participació dels instituts s’ha estès i compta també amb la presència del sector universitari.
 
Paral·lelament al concurs, també té lloc la Jornada de Didàctica de la Robòtica, on professors podran intercanviar les seves experiències sobre els robots didàctics. L’edició d’aquest any està organitzada per l’institut La Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot, l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona i la Fundació Príncep de Girona. La jornada té com a temes estrella les tècniques d’impressió en 3D aplicades a la robòtica i la utilització de la plataforma Andriod per controlar els robots. Dissabte a partir de les 17h s’obre al públic l’exposició dels robots de la jornada i de les seves capacitats, on s’exposen per exemple una mà biònica impresa amb una impressora 3D o un ordenador de la mida d’un llapis de memòria.

10:00|Rigau inaugura la XII edició del concurs Robolot.Casal Marià (c. Francesc Bolòs, 3)|Olot (Garrotxa)

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, inaugurarà la XII edició del concurs Robolot. L'acompanyarà el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.