Inauguració dels treballs d'arranjament de l'itinerari de Baro a Arboló, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

query_builder   3 maig 2013 11:51

event_note Nota de premsa

Inauguració dels treballs d'arranjament de l'itinerari de Baro a Arboló, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Fotografia de l'Itinerari que porta a l'ermita d ela Mare de Déu de l'Arboló
Fotografia de l'Itinerari que porta a l'ermita d ela Mare de Déu de l'Arboló
El president de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Agustí López,  l’alcalde de Soriguera, Albert Vilardell, i el director de l’oficina de Sort de “la Caixa", Rubèn Castells, inauguraran aquest diumenge, 5 de maig de 2013, l’arranjament de l’itinerari que va de Baro a Arboló. La inauguració coincideix amb l’aplec que es fa cada any a l’ermita de la Mare de Déu d’Arboló el primer diumenge de maig.
 
Entre 2012 i 2013 s’ha condicionat l’itinerari que va de Baro a Arboló. Aquesta actuació ha comportat diverses tasques, com refer alguns murs de pedra derruïts, desbrossar el traçat, instal·lar baranes o passamans de seguretat en trams perillosos. També, s’ha aprofitat per renovar la senyalització de l’itinerari i corregir un despreniment que hi va haver el mes passat.
 
Totes aquestes actuacions han comportat una despesa total executada de 32.070 €. D’aquest import, un 60% l’ha aportat directament el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Un 39% l’ha finançat l’Obra Social “la Caixa” a través del conveni que té establert amb el Departament  i un 1%, el Patronat d’Arboló (ancoratges i pedra).
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un conjunt equipaments concebuts per facilitar la visita al públic i proporcionar uns serveis de qualitat. Una part dels equipaments són del mateix parc i una altra pertany a entitats públiques o privades, amb les quals es col·labora. Entre tots, però, configuren una oferta unitària.

Al llarg del temps, el parc ha anat recuperant antics camins o habilitant nous senders per oferir una xarxa d’itineraris pensats per a diferents públics que volen descobrir els valors naturals i culturals del seu territori.
Des del parc es treballa per al manteniment correcte dels equipaments i itineraris, la seva millora i la dotació de noves infraestructures que responguin a les necessitats de gestió de l’espai.
 
Punt de Trobada:  10.30h – Trobada al Pont d’Arcalís, a la localitat de Baro (municipi de Soriguera)