El secretari general d'Interior, Joan Boada, participa en el III Fòrum sobre la política d'Immigració i Asil de la UE

query_builder   13 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El secretari general d'Interior, Joan Boada, participa en el III Fòrum sobre la política d'Immigració i Asil de la UE

Demà divendres, a les 9:30 hores, al Palau de Pedralbes
 
 
 
El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, participarà demà divendres 14 de novembre a les 9:30h, en el III Fòrum d'Immigració i Asil que organitza l'ERA (Academy of European Law) conjuntament amb la Secretaria per a la Immigració i la Secretaria per a la Unió Europea i se celebra al Palau Reial de Pedralbes de Barcelona els dies 13 i 14 de novembre.
 
En concret, Boada moderarà la tercera sessió de les jornades titulada Immigració i asil a la pràctica on l'assessor jurídic Sakari Vuorensola parlarà sobre com facilitar la vigilància de fronteres mitjançant les noves tecnologies i de la millora de la cooperació entre estats membres a través de Frontex. En la mateixa sessió el cap de Relacions Institucionals de la Secretaria per a la Immigració, Xavier Alonso, exposarà experiències pràctiques i casos concrets.
 
El Fòrum està dedicat a analitzar els reptes que presenta l’establiment d’una política comuna d’immigració i asil a la UE, així com les propostes i els instruments jurídics adoptats en aquest àmbit. 
 
Durant l’última dècada, immigració i asil han estat elements clau en l’enfocament comú de la Unió Europea en els afers de justícia i interior, tal com vénen definits i desenvolupats en els programes adoptats a Tampere el 1999 i a L'Haia el 2004.
 
El Fòrum també comptarà amb la participació, per part de la Generalitat de Catalunya, del secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, la secretària per a la Unió Europea, Anna Terrón, i el director general de Modernització de l'Administració de Justícia, Daniel Bartomeus. També hi intervindrà la directora general d'Immigració del Ministeri de Treball i Immigració, Marta Rodríguez-Tarduchy, representants de les tres institucions de la UE i altres personalitats del món docent i de la judicatura europea. 
 

09:30|.Palau de Pedralbes (av. Diagonal, 686) |Barcelona (El Barcelonès)

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, participarà en el III Fòrum d'Immigració i Asil que organitza l'ERA (Academy of European Law) conjuntament amb la Secretaria per a la Immigració i la Secretaria per a la Unió Europea. En concret, Boada moderarà la tercera sessió de les jornades titulada Immigració i asil a la pràctica. En la mateixa sessió, el cap de Relacions Institucionals de la Secretaria per a la Immigració, Xavier Alonso, exposarà experiències pràctiques i casos concrets.