El president Mas lliurarà demà la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats

query_builder   14 maig 2013 12:33

event_note Nota de premsa

El president Mas lliurarà demà la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats

· L’acte institucional tindrà lloc a les 19.30 hores al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat 

· Televisió de Catalunya oferirà senyal institucional de la cerimònia

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà demà, 15 de maig, la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. El guardó es va crear el 1981 (si bé les primeres distincions no es van donar fins l’any següent) per reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.
 
L’acte s’obrirà amb un parlament del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A continuació, el secretari de Govern, Jordi Baiget, farà la lectura del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi i  el president entregarà els guardons a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, intervindran Daniel Giralt-Miracle, que pronunciarà unes paraules en nom de tots els distingits, i el president de la Generalitat. A continuació, el Cor Vivaldi - Petits Cantors de Catalunya, guardonats enguany, cantaran una peça del compositor Gustav Holst i l’himne nacional de Catalunya. L’acte acabarà amb una fotografia de família.
 
(Nota: S’ajunta la relació de guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2013)
 
 
Cobertura informativa
 
Acreditacions
Els mitjans que vulguin cobrir el lliurament de la Creu de Sant Jordi i no disposin de l’acreditació permanent del Palau, s’hauran d’acreditar prèviament davant aquest gabinet de premsa. Cal enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom, cognoms, DNI, mitjà de comunicació al qual es pertany i càrrec que s’ocupa. El termini d’acreditacions finalitzarà demà, dimecres, 15 de maig, a les 12 hores.
 
Televisions
Degut a les limitacions d’espai, les càmeres de televisió no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà la senyal institucional de l’acte que penjarà a Collserola des de 15 minuts abans de l’inici de la cerimònia. Per a qualsevol informació complementària, caldrà posar-se en contacte amb Àngel Ferrer, de producció dels serveis informatius de TV3 (tel. 609 260 318).
 
Fotògrafs
S’instal·larà una tarima per a la premsa gràfica dins el Saló de Sant Jordi, des d’on es podran prendre imatges del decurs de l’acte.
 
Resta de mitjans
La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la sala de premsa del Palau, on disposaran de so i imatge en directe.
 
Fotografies
Per a aquells mitjans que ho necessitin, aquest Gabinet de premsa facilitarà fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, aproximadament dues hores després de la finalització del lliurament. Podran descarregar-se a la web:
 
 

19:30|Acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà la Creu de Sant Jordi a 25 personalitats i 15 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. L’acte s’obrirà amb un parlament del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A continuació, el secretari de Govern, Jordi Baiget, farà la lectura del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi i  el president entregarà els guardons a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, intervindran Daniel Giralt-Miracle, que pronunciarà unes paraules en nom de tots els distingits, i el president de la Generalitat.
 
A l'acte també assistiran la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega; el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el conseller de Justícia, Germà Gordó; el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau; la secretària general del Departament de Salut, Roser Fernández; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau.
 
Nota: Degut a les limitacions d’espai, les càmeres de televisió no podran accedir al Saló de Sant Jordi. TV3 oferirà la senyal institucional de l’acte que penjarà a Collserola des de 15 minuts abans de l’inici de la cerimònia. Els fotògrafs disposaran d'una tarima dins el Saló de Sant Jordi, des d’on es podran fer fotografies de l’acte. La resta de mitjans podran seguir-lo des de la sala de premsa del Palau, on tindran so i imatge en directe. Els mitjans que vulguin cobrir el lliurament de la Creu de Sant Jordi i no disposin de l’acreditació permanent del Palau, hauran d'enviar un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, abans de demà, dimecres, 15 de maig, a les 12 hores.
 
Aquest Gabinet de premsa facilitarà fotografies de l’acte i de cadascun dels guardonats, aproximadament dues hores després de la finalització del lliurament a través de la web: http://www.gencat.cat/presidencia/creusantjordi