El president Artur Mas reuneix demà la comissió institucional de l'Acord estratègic per a la competitivitat de l'economia catalana 2013-2015

query_builder   14 maig 2013 17:22

event_note Nota de premsa

El president Artur Mas reuneix demà la comissió institucional de l'Acord estratègic per a la competitivitat de l'economia catalana 2013-2015


  • Hi participaran els agents econòmics i socials, els consellers Felip Puig i Andreu Mas-Collell i el secretari de Govern
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per demà dimecres, 15 de maig, els sindicats i patronals per celebrar la reunió de la comissió institucional de l’Acord estratègic per a la competitivitat de l’economia catalana per al període 2013-2015.
 
La reunió d’aquest òrgan superior de participació, diàleg i seguiment de l’Acord estratègic tindrà lloc a les 10 del matí, al Palau de la Generalitat. Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l’inici de la trobada.
 
Pel que fa als agents econòmics i socials, hi seran presents els secretaris generals dels sindicats CCOO i UGT, Joan Carles Gallego i Josep María Álvarez, respectivament, i els presidents de les patronals PIMEC, FEPIME i Foment de Treball Nacional, Josep González, Eusebi Cima i Joaquim Gay de Montellà.
 
Per part del Govern hi participaran els consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell, a més del secretari de Govern, Jordi Baiget.
 
L’Acord estratègic per a la competitivitat de l’economia catalana 2013-2015 s’inspira en l’Estratègia Europa 2020, un document elaborat per la Comissió Europea com a full de ruta per fer front als reptes econòmics i socials per tal d’aconseguir un futur més sostenible. Els eixos bàsics estratègics són: la innovació, l’economia sostenible, les infraestructures estratègiques, una política empresarial, l’aposta pels joves, les noves qualificacions i llocs de treball i la cohesió social.
 
Després de la sessió de treball, els diferents participants compareixeran davant els mitjans de comunicació per fer el seu balanç. El darrer en comparèixer serà el conseller Felip Puig, que parlarà en nom del Govern.