El president Mas encapçala diumenge a Folgueroles la Festa Verdaguer 2013

query_builder   17 maig 2013 11:55

event_note Nota de premsa

El president Mas encapçala diumenge a Folgueroles la Festa Verdaguer 2013

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, presidirà diumenge vinent, 19 de maig, els actes organitzats amb motiu de la Festa Verdaguer 2013 de Folgueroles, que commemora el naixement del poeta Jacint Verdaguer (Folgueroles, 1845 – Barcelona, 1902). També hi seran presents el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau. La Festa Verdaguer, que se celebra ininterrompudament des del 1952, és una de les festes literàries més antigues d’Europa.
 
A les 11.45 hores, el cap de l’Executiu arribarà a Folgueroles i visitarà, en primer lloc, l’Ajuntament, on es trobarà amb l’alcalde, Carles Baronet i altres membres del consistori i signarà en el llibre d’honor.
 
Tot seguit, el president Mas es desplaçarà a la Casa Museu Verdaguer, edifici del segle XVII que forma part de l’habitatge on el poeta va viure els primers anys de la seva vida. Artur Mas també signarà en el llibre d’honor de la Casa Museu.
 
El president es dirigirà, a continuació, a la plaça Verdaguer, on farà una ofrena floral al monument al poeta, que s’hi va aixecar l’any 1908 i és conegut amb el nom d’El Pedró. Des del mateix monument, el president i l’alcalde presenciaran el Ballet de Folgueroles, la dansa de la festa que només es balla aquest dia. Seguidament, el cap del Govern visitarà a la mateixa plaça el Mercat del Llibre Vell de Poesia, que enguany celebra la seva desena edició.
 
A les 13.30 hores, tindran lloc, als Jardins de Can Dachs, els parlaments institucionals, a càrrec de l’alcalde de Folgueroles i del president de la Generalitat.
 

11:45|El president Mas encapçala la Festa Verdaguer 2013.Plaça Verdaguer|Folgueroles (Osona)

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, presidirà els actes organitzats amb motiu de la Festa Verdaguer 2013 de Folgueroles. També hi seran presents el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau. El cap de l’Executiu visitarà, en primer lloc, l’Ajuntament, on es trobarà amb l’alcalde, Carles Baronet i altres membres del consistori i signarà en el llibre d’honor. Tot seguit, es desplaçarà a la Casa Museu Verdaguer. El president es dirigirà, a continuació, a la plaça Verdaguer, on farà una ofrena floral al monument al poeta, i presenciarà el Ballet de Folgueroles, la dansa de la festa. Seguidament, el cap del Govern visitarà a la mateixa plaça el Mercat del Llibre Vell de Poesia. A les 13.30 hores, tindran lloc, als Jardins de Can Dachs, els parlaments institucionals, a càrrec de l’alcalde de Folgueroles i del president de la Generalitat.