28 de maig, Dia de la Nutrició

L'Agència de Salut Pública i la Creu Roja promouen l'alimentació infantil saludable

query_builder   27 maig 2013 10:47

event_note Nota de premsa

28 de maig, Dia de la Nutrició

L'Agència de Salut Pública i la Creu Roja promouen l'alimentació infantil saludable

El Secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Antoni Mateu, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, oferiran demà dimarts, 28 de maig, Dia de la Nutrició, una roda de premsa per presentar el conveni de col·laboració signat entre les dues entitats per afavorir l’alimentació infantil saludable.
 
L’actual crisi econòmica ha augmentat el nombre de persones en situació de vulnerabilitat i les persones en aquesta situació tenen més risc de patir problemes de salut. En el 4rt estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, de gener de 2013, es va fer palès que el 70% de les famílies ateses en els projectes de lluita contra la pobresa no podien cobrir les despeses vinculades a una alimentació saludable per als seus fills. Per això, la col·laboració entre l’administració i les entitats socials és imprescindible per abordar aquesta problemàtica. Permet adaptar-se al context específic de les necessitats i establir les prioritats per a les intervencions.
 
De fet, la Creu Roja inicia aquest estiu una campanya per a garantir l’alimentació saludable de 1.000 infants en risc. L’Agència de Salut Pública de Catalunya col·labora amb aquest projecte definint  els criteris i estimant la despesa necessària per a una cistella de l’alimentació bàsica familiar seguint les recomanacions de la piràmide de l’alimentació saludable del 2012. 
 
Durant l’acte, es presentarà un decàleg de consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada ajustant al màxim el pressupost destinat i també es presentarà una proposta de menú setmanal amb la llista de la compra associada al cost estimat.
 
CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ
 
ACTE:
 
Roda de premsa: Conveni Agència de Salut Pública i Creu Roja
DIA:
Dimarts, 28 de maig
HORA:
10 hores
LLOC:
Agència de Salut Pública de Catalunya
Sala d’Actes - Edifici Dr. J. Salvany
c/ Roc Boronat, 81-95
Barcelona
 
 

10:00|Conveni de col·laboració entre l'Agència de Salut Pública i la Creu Roja.Agència de Salut Pública de Catalunya (c. Roc Boronat, 81-95)|Barcelona (Barcelonès)

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, presentaran en roda de premsa el conveni de col·laboració entre les dues entitats per afavorir l'alimentació infantil saludable.