L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l'Open Society Justice Initiative, juntament amb els Mossos, la Policia Municipal de Girona i Unescocat, exposen els resultats del Projecte Stepss

query_builder   17 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l'Open Society Justice Initiative, juntament amb els Mossos, la Policia Municipal de Girona i Unescocat, exposen els resultats del Projecte Stepss

Demà dimarts, 18 de novembre, a les 11:00 hores, a la sala petita de l'Auditori-Palau de Congressos de Girona
El secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, inaugurarà demà, dimarts 18 de novembre, a les 09:30 hores del matí, a l’Auditori-Palau de Congressos de la ciutat de Girona, la jornada de difusió dels resultats a Catalunya del projecte Stepss (estratègies per a l’eficàcia de les identificacions policials i escorcolls, en les seves sigles en anglès). L’objectiu d’aquesta iniciativa d’àmbit europeu, dirigida per l’Open Society Justice Initiative (OSJI), és millorar els procediments policials, per tal de prevenir les pràctiques discriminatòries, i millorar les relacions dels cossos policials amb les minories ètniques. A Catalunya, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal de Girona han participat en una prova pilot impulsada per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i que ha tingut el suport del Centre UNESCO de Catalunya-Unescocat, entre altres entitats.
 
Representants dels cossos policials i les institucions esmentades, així com un portaveu de l’Associació de Senegalesos de Catalunya, exposaran demà com s’ha executat el projecte durant sis mesos i quin n’és el balanç. En el moment de la pausà-cafè, a les 11:00 hores, hi haurà una roda de premsa a càrrec del director general de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Rafael Olmos; la tinenta d’alcalde i regidora delegada de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Freixenet; el cap de la Policia Municipal de Girona, l’intendent Josep Palouzié, i, finalment, la cap del departament de Drets Humans i Diversitat Cultural de Unescocat, Salwa El Gahrbi.
 
El programa complet de la jornada podeu consultar-lo a la pàgina web del Departament d’Interior. A la cloenda, hi participarà el cap de le Regió Policial de Girona de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, l’intendent Joaquim Bayarri, i no pas el director general, com estava previst inicialment.
 
La jornada començarà a les 09:30 del matí i la roda de premsa tindrà lloc a les 11 del matí, durant la pausa-cafè.

11:00|.Sala Petita de l'Auditori-Palau de Congressos de Girona (Passeig de la Devesa, 35)|Girona (El Gironès)

El director general de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Rafael Olmos; la tinenta d’alcalde i regidora delegada de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Freixenet; el cap de la Policia Municipal de Girona, l’intendent Josep Palouzié, i la cap del departament de Drets Humans i Diversitat Cultural de Unescocat, Salwa El Gahrbi, exposaran en roda de premsa els resultats a Catalunya del projecte Stepss (estratègies per a l’eficàcia de les identificacions policials i escorcolls, en les seves sigles en anglès).