Acció Social presenta a Sant Boi una exposició sobre la història del moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya

query_builder   18 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Acció Social presenta a Sant Boi una exposició sobre la història del moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya

L'exposició, que sarà inaugurada per la Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, es podrà visitar fins al 15 de desembre al centre Cal Ninyo de Sant Boi
La Secretaria de Polítiques Familiars i drets de ciutadania, del Departament d’Acció Social, Carme Porta, juntament amb l’alcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch, inauguraran demà dimecres, l’exposició “El Moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transsexual a Catalunya”. L’exposició repassa, mitjançant documents gràfics i audiovisuals, el que ha significat el moviment a Catalunya. L’objectiu és fer arribar a la ciutadania referents positius sobre l’homosexualitat i la transsexualitat i, contribuir així a eliminar els tòpics a l’entorn d’aquest col·lectiu. També assistiran a l’acte, el regidor de Turisme i del nucli antic, Enric Garcia; i el responsable del Programa per al col·lectiu de gais, lesbianes i transsexuals de la Generalitat, Xavier Verdaguer.
 
L’exposició “El Moviment en imatges” està organitzada pel Departament d’Acció Social i Ciutadania a través del Programa per al col·lectiu gai, lesbià i transsexual, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Boi. L’exposició es podrà visitar fins al 15 de desembre al Centre Cal Ninyo, carrer Major, 43 d’aquest municipi. L’horari és de 9 a 22 h., de dilluns a divendres.
 
 “El Moviment en imatges” consta de 46 cartells i 3 panells informatius, cedits per les associacions catalanes que en el decurs dels darrers trenta anys han estat el motor del canvi per a la consecució de la igualtat de drets per la col·lectiu lesbià, gai, bisexual i transsexual. El primer cartell que es pot veure en l’exposició data del 1972, quan el Moviment neix a Barcelona de forma clandestina a partir dels contactes amb revistes i associacions de França.
 
Des d’aquell primer moment la no discriminació, la visibilitat, la igualtat de drets i, ara la igualtat social, han estat les línies mestres que han definit el treball de les associacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

19:00|.Centre Cal Ninyo (c. Major, 423)|Sant Boi de Llobregat (El Baix Llobregat)

La Secretària de Polítiques Familiars i Drets de  Ciutadania, Carme Porta, inaugurarà l'exposició "El moviment en imatges. El moviment gai, lesbià i transexual a Catalunya".