El president Mas lliurarà demà, divendres, el Premi Internacional Catalunya a Gro Harlem Brundtland i Malala Yousafzai

query_builder   25 juliol 2013 15:31

event_note Nota de premsa

El president Mas lliurarà demà, divendres, el Premi Internacional Catalunya a Gro Harlem Brundtland i Malala Yousafzai

 
·        L’exprimera ministra noruega i l’estudiant paquistanesa han estat guardonades pel “seu coratge en defensa dels drets humans”
 
·        La cerimònia de lliurament tindrà lloc al Palau de la Generalitat i TV3 donarà senyal institucional de l’acte.
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, distingirà demà, divendres, 26 de juliol, l’exprimera ministra noruega Gro Harlem Brundtland i l’estudiant paquistanesa Malala Yousafzai amb el Premi Internacional Catalunya. El guardó vol reconèixer “la determinació i el coratge en la defensa dels drets humans” d’aquestes dues dones, coincidint amb el 25è aniversari d’aquest Premi.
 
L’acte de lliurament tindrà lloc al Saló de Sant Jordi del Palau, a partir de les 19.00 hores. La cerimònia s’iniciarà amb unes breus paraules de benvinguda del president; tot seguit, hi intervindrà Ricard Bofill, membre del jurat i un dels fundadors d’aquest guardó.  A continuació, hi parlarà el delegat del Premi Internacional Catalunya, Xavier Rubert de Ventós, i el president de la Generalitat lliurarà les distincions a Broundtland i Yousafzai. Les dues guardonades pronunciaran unes paraules d’agraïment, i el president Mas clourà l’acte amb la seva intervenció.
 
El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment per la Generalitat per distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. El Premi està dotat amb 80.000 euros i l’escultura La clau i la lletra de l’artista català recentment traspassat Antoni Tàpies. El president Mas va fer l’anunci oficial del nom de les guanyadores el passat 24 de maig, en roda de premsa, al Palau de la Generalitat.
 
El jurat del guardó ha atorgat per unanimitat el XXV Premi Internacional Catalunya a Gro Harlem Brundtland i a Malala Yousafzai per considerar-les “figures emblemàtiques en la defensa dels drets de la dona i la millora de les seves condicions”. En el cas de Brundtland,  el jurat ha reconegut la seva capacitat de “connectar salut i medi ambient tant amb la prestació directa de serveis com des de l’àmbit polític i estratègic”.  En el cas de Malala Yousafzai, s’ha valorat el fet que hagi estat “lluitant i jugant-se la vida pel dret a l’educació, des de ben petita i en un context molt difícil”.
 
 
Cobertura informativa
 
TV3 oferirà senyal institucional de l’acte, via Collserola, a partir de les 18.50 h (per qualsevol consulta, cal posar-se en contacte amb Joaquim Arnaiz, de producció d’informatius, al telèfon Tel. 93.499.96.00).
 
Per tant, només els fotògrafs podran accedir al Saló Sant Jordi, on tindrà lloc l’acte de lliurament. S'hi habilitarà una tarima per tal que puguin desenvolupar la seva tasca. La resta de mitjans podran seguir l’acte des de la Sala de premsa.
 
Acreditacions: Per cobrir informativament aquest acte caldrà disposar de l’acreditació de Palau o bé la del mitjà pel qual es treballa, acompanyat del DNI. Aquells que no en disposin, s’han d’acreditar davant aquest Gabinet de Premsa, enviant un correu amb el nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa, a l’adreça: premsa.president@gencat.cat abans de divendres, 26, a les 12.00 hores. 
 
 
 

19:00|El president Mas lliura el Premi Internacional Catalunya.Palau de la Generalitat. Saló Sant Jordi (c. Sant Honorat, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, distingirà l’exprimera ministra noruega, Gro Harlem Brundtland, i l’estudiant paquistanesa, Malala Yousafzai, amb el Premi Internacional Catalunya. El guardó vol reconèixer “la determinació i el coratge en la defensa dels drets humans” d’aquestes dues dones, coincidint amb el 25è aniversari d’aquest Premi. Assistiran a l'acte el conseller de la Presidència, Francesc Homs; la consellera d'Ensenyamet, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada. Nota: Per motius d'espai, només tindran accés al Saló de Sant Jordi els fotògrafs i TV3, que donarà senyal institucional de l'acte.