El Departament d'Acció Social presenta a Lleida el protocol a aplicar abans d'iniciar un procés d'incapacitació

query_builder   25 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Social presenta a Lleida el protocol a aplicar abans d'iniciar un procés d'incapacitació

El director dels serveis territorials del Departament a Lleida, Carles Vega, farà la inauguració de la jornada
El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha elaborat un Protocol per a l’aplicació de criteris de selecció abans d’iniciar un procés d’incapacitació, que serà presentat als professionals de la salut i dels serveis socials el proper dijous, dia 24, a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.
Aquest protocol ha estat consensuat amb el Departament de Salut, Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Institut de Medicina Legal, Comissió de Drets de la Gent Gran del Col.legi d’Advocats de Barcelona, APPS, l’Institut Universitari Avedis Donabedian-UAB, ens locals i entitats tutelars. 
El protocol serà una eina de treball per als professionals de la xarxa de salut i dels serveis socials a l’hora d’aplicar la figura legal de la incapacitació. Té la voluntat de donar pautes i criteris que siguin útils per a aquells organismes, institucions i administracions que intervenen en la promoció de les incapacitacions. Amb l’edició d’aquesta guia, el Departament aposta perquè la tutela esdevingui un sistema de protecció eficaç per a les persones que no es poden governar per elles mateixes.
El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social a Lleida, Carles Vega farà, a les 10,30h, la inauguració de la jornada. Tot seguit, la coordinadora de la Unitat de Gestió de Tuteles del Departament, Àngels Betriu, presentarà el protocol. A continuació hi haurà una taula rodona, moderada per Carles Vega, i que comptarà amb la participació d’Anna Prats, directora de la Fundació tutelar Germà Tomàs Canet; Elena Ventosa, fiscal de la Fiscalia de l’Audiència de Lleida; Àngel Pedra, coordinador de la Unitat de Subaguts del Servei de Salut Mental i Addicions de l’Hospital Santa Maria de Lleida.
 

10:30|.Sala d'actes de la Diputació de Lleida - c/del Carme 26|Lleida (El Segrià)

El director dels serveis territorials del DASC a Lleida, Carles Vega, inaugurarà la jornada de presentació del protocol per a l'aplicació dels criteris per iniciar un procés d'incapacitació