Exercici d'activació de sirenes a 23 municipis de Catalunya

query_builder   27 novembre 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Exercici d'activació de sirenes a 23 municipis de Catalunya

La valoració de l'exercici es farà a les dependències del Centre d'Emergències de Catalunya a Tarragona, a les 12.30 hores
La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat per demà divendres dia 28 de novembre un exercici d'activació de sirenes a 23 municipis de tot Catalunya.
En l'exercici es posaran en funcionament un total de 55 sirenes, de les 64 que formen part de la xarxa general d'alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat (Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya).
Els municipis que participaran en aquesta prova de sirenes són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells, Els Pallaresos, Tarragona, Vila-seca i Salou.
Els objectius de l'exercici són, per una banda comprovar el nivell auditiu i el bon funcionament dels aparells, i també donar a conèixer i familiaritzar a la població dels sons d'avís.
Les diferents sirenes s'activaran en diverses fases, entre les10.00 i les12.10 hores del matí, segons la programació següent: Polígon Nord de Tarragona (10.00 hores); Polígon Sud de Tarragona (10.30 hores); Sector Químic Llobregat Vallès Occidental (11.00 hores); Sector Químic de Tordera (11.00 hores); Sector Químic Llobregat Barcelonès (11.30 hores); i Sector Químic de Terres de l'Ebre (12.00 hores). Transcorreguts 10 minuts des de l'activació de cada sirena, es tornaran a activar per fer el senyal de fi d'alerta.
Seguiment de la prova
Els mitjans de comunicació que vulguin fer seguiment de l'activació podran fer-ho a les 10.30 hores a la sirena ubicada alComplex Educatiu de Tarragona (antiga Universitat Laboral), on hi haurà el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora.
D'altra banda, la subdirectora general de Programes de Protecció Civil, Núria Gasulla, estarà a la sirena de Sant Joan Despí, una de les darreres que s'han instal·lat al Baix Llobregat, per tal de comprovar el seu correcte funcionament.
Roda de premsa – valoració
Un cop finalitzat l'exercici, a les dependències del Centre d'Emergències de Catalunya a Tarragona, i al voltant de les 12.30 hores, el director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, entre d'altres autoritats municipals, atendran els mitjans de comunicació.

TEMA: Seguiment i valoració exercici de sirenes
DIA: Divendres,28 de novembre de 2008
HORA i LLOC: Seguiment:10.30 hores al Complex Educatiu de Tarragona (Autovia Tarragona-Salou. C-31b. Km 8,3)
Valoració:12.30 hores al CECAT Tarragona (Autovia Tarragona-Reus. T-11 km 14)
Cerdanyola del Vallès, 27 de novembre de 2008
09.25 hores

12:30|.CECAT Tarragona (Autovia Tarragona-Reus. T-11 km 14)|Tarragona (El Tarragonès)

El director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora, i la directora dels serveis territorials del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, valoraran l'exercici d'activació de sirenes a 23 municipis de Catalunya que tindrà lloc entre les 10 i les 12.10 hores.