DEXI

Cooperació territorial

El Departament d'Acció Exterior comparteix bones pràctiques contra la COVID-19 amb la regió italiana d'Emília-Romanya

El conseller Bernat Solé i la vicepresidenta de la regió italiana d'Emília-Romanya Elly Schlein han intercanviat experiències i han refermat la voluntat de seguir cooperant

query_builder   11 novembre 2020 14:13

event_note Nota de premsa

Cooperació territorial

El Departament d'Acció Exterior comparteix bones pràctiques contra la COVID-19 amb la regió italiana d'Emília-Romanya

El conseller Bernat Solé i la vicepresidenta de la regió italiana d'Emília-Romanya Elly Schlein han intercanviat experiències i han refermat la voluntat de seguir cooperant

El Govern de la Generalitat i la regió italiana d’Emília-Romanya han compartit experiències en la lluita contra la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia del coronavirus. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, s’ha reunit telemàticament amb la vicepresidenta i consellera de la lluita contra la desigualtat i de transició ecològica de la Junta regional d’Emília-Romanya, Elly Schlein. Tos dos han pogut intercanviar bones pràctiques en mesures per frenar l’expansió de la COVID-19 i minimitzar els seus efectes sobre la població.

DEXI

El conseller Solé ha tingut l’oportunitat d’explicar quines decisions ha pres el Govern en els darrers mesos en matèria de polítiques d’emergència per fer front a les conseqüències de la COVID-19. La reunió també ha servit per conèixer de primera mà l’experiència de la regió italiana, un dels motors econòmics del país i d’Europa. Va ser una de les primeres regions a tot el continent a decretar el confinament domiciliari, el 8 de març d’enguany. A més, Schlein ha mostrat interès en conèixer l’Estratègia Mediterrània de Catalunya MedCat 2030.

Catalunya i l’Emília-Romanya ja són dos socis actius en diverses xarxes europees. Dins del programa INTERREG MED, ambdós territoris tenen una excel·lent col·laboració en el projecte PANORAMED (en curs des de 2017), especialment en el grup de treball d’Innovació. Tots dos governs també participen a la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (CPMR). L’Emília-Romanya és membre de l’Euroregió Adriàtica Jònica, que pertany a la xarxa Medcoop Alliance juntament amb la CPMR, l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, MedCities i l’Arc Llatí. En aquesta aliança, Catalunya i l’Emília-Romanya treballen en un enfocament comú sobre estratègies macroregionals i marítimes.

A la reunió també hi han assistit Elisabet Nebreda, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea; Luca Bellizzi, delegat del Govern a Itàlia; i Meritxell Serret, delegada del Govern davant la Unió Europea.

 

Acord de col·laboració

El desembre passat, el Govern català va aprovar un memoràndum d’entesa amb l’Emília-Romanya per reforçar la cooperació mútua. L’acord, que s’està ultimant per ser signat properament, s’emmarca en els objectius definits pel Pla Europa i per l’Estratègia Mediterrània. El conveni preveu compartir l’excel·lència entre els dos territoris en matèria d’innovació, ‘big data’, intel·ligència artificial i governança, així com en l’àmbit de la universitat i la recerca, entre d’altres. El memoràndum d’entesa també dona suport a la cooperació institucional entre Catalunya i l’Emília-Romanya en el marc de les xarxes i les polítiques mediterrànies, i reforçar les seves relacions per definir i promoure formes innovadores de cooperació. Alhora, també impulsa la col·laboració entre universitats, els projectes conjunts en el camp de la crisi climàtica i la implementació de l’Agenda 2030.

1  

Imatges

Reunió amb Emília-Romanya

Reunió amb Emília-Romanya 231