Reunió Conselleria IFE i diputacions

La consellera Tània Verge Mestre s'ha reunit amb les presidentes i presidents de les Diputacions catalanes al Palau de la Generalitat

La conselleria d'Igualtat i Feminismes i les diputacions catalanes estableixen sinergies per a la nova legislatura

La cooperació interinstitucional permetrà desenvolupar projectes de transformació social feminista

query_builder   15 juny 2021 19:42

event_note Nota de premsa

La consellera Tània Verge Mestre s'ha reunit amb les presidentes i presidents de les Diputacions catalanes al Palau de la Generalitat

La conselleria d'Igualtat i Feminismes i les diputacions catalanes estableixen sinergies per a la nova legislatura

La cooperació interinstitucional permetrà desenvolupar projectes de transformació social feminista

Reunió Conselleria d'Igualtat i Feminismes i diputacions

“La transversalitat de les polítiques d'igualtat és competència de totes les administracions i, per tant, el treball coordinat és indispensable”. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha fet aquestes declaracions en el marc de la reunió mantinguda aquesta tarda amb les presidentes i presidents de les Diputacions catalanes al Palau de la Generalitat. A la reunió han participat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i Sans; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn Gilabert, acompanyat de la diputada d’Igualtat Helena Martínez i Siurana, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas. Per part de la Diputació de Barcelona han participat Lluïsa Moret Sabido, presidenta delegada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, i Alba Barnusell i Ortuño, diputada delegada de Polítiques d’Igualtat. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín Martínez, ha excusat la seva presència per una incompatibilitat d’agenda.

En aquesta primera reunió, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha expressat el seu reconeixement a la tasca duta a terme per les institucions del món local en l’impuls de polítiques públiques en favor de la igualtat de gènere. Des de la conselleria, ha explicat Verge, es treballarà per intensificar el treball conjunt perquè per “donar compliment a les lleis d’igualtat cal la cooperació de totes les institucions, ens locals, diputacions i entitats del territori”. Només des d’aquesta cooperació interinstitucional ”es podran desenvolupar projectes transversals amb una mirada interseccional que impulsin la transformació social feminista” ha afegit Verge. 

Lluïsa Moret Sabido, presidenta delegada de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, ha coincidit amb la consellera en què és imprescindible “establir aliances i compromisos entre institucions perquè la lògica de la mirada de gènere interseccional s’incorpori a totes les polítiques públiques i sigui realment transformadora.” Durant la seva intervenció, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i Sans, ha assegurat comparteix el repte de treballar per una societat més igualitària i inclusiva desenvolupant el pla del mandat de la institució emmarcat amb els objectius de l’Agenda 2030. 

En la mateixa línia s’ha expressat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i Planas, per qui lluitar contra les desigualtats és fonamental i “eix de les polítiques de la institució gironina tenint sempre en compte les especificitats i necessitats dels municipis.” Una diversitat de territori que també “s'incorpora de forma transversal a la mirada de gènere que creua totes les polítiques públiques de la Diputació de Lleida” ha explicat el president de la institució JoanTalarn Gilabert. 

La cooperació entre institucions es durà a terme a través "dels espais de cooperació que ja existeixen i promovent-ne d’altres que siguin necessaris", ha afirmat la consellera Verge. I això es farà treballant perquè la perspectiva de gènere, LGTBI+ i la igualtat de tracte i no discriminació siguin principis rectors de tota acció pública per avançar cap a una societat on es respectin els drets humans de totes les persones.