La consellera Ciuró en la inauguració de la jornada

Ciuró es compromet a impulsar el dret civil català per articular una societat moderna

La consellera afirma que és una estructura d'estat

query_builder   16 juny 2021 18:35

event_note Nota de premsa

Ciuró es compromet a impulsar el dret civil català per articular una societat moderna

La consellera afirma que és una estructura d'estat

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha inaugurat aquesta tarda la jornada El dret català, estructura d’estat?, organitzada per la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC). El professor Josep Capdeferro, expert en el dret català i la seva història, ha pronunciat la conferència El dret català històric i l’encaix en el món modern. L’acte ha tingut lloc al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

 Impulsar el dret civil en una societat moderna

La titular de Justícia s’ha compromès a donar una empenta al dret civil per articular una societat moderna, perquè és una autèntica estructura d’estat. No és un dret supletori com encara veiem en algunes ocasions.

En aquest sentit, ha volgut destacar que el dret català és una estructura d’estat que permet estructurar i ordenar la nostra societat. Segons Ciuró “el dret civil català és un dels puntals de la nostra identitat, perquè recull la regulació d’usos entre persones en l’àmbit privat, i aquesta és l’expressió d’una forma d’entendre la vida, com ara la institució de l’hereu o la figura de l’usdefruit”.

El dret civil català no és la crossa de ningú

La consellera ha asseverat que a Catalunya tenim un dret propi, molt viu, que ha perviscut al llarg dels segles gràcies a la societat civil i al món jurídic, que va ajudar a mantenir les institucions de dret civil propi fins i tot després del 1714, en què no es podia legislar. Ciuró té molt clar que “el dret civil català no és la crossa de ningú, tampoc del dret civil espanyol; és un exemple de dret modern, adaptat a la realitat social i econòmica del país en constant procés d’actualització i modernització”.

 

3  

Imatges

La consellera  Ciuró inaugurant la Jornada

La consellera Ciuró inaugurant la Jornada 93

La consellera Ciuró a la seva arriba a la Jornada

La consellera Ciuró a la seva arriba a la Jornada 126

Un moment de la inauguració de la Jornada

Un moment de la inauguració de la Jornada 127