FGC

FGC dona la benvinguda a l'estiu amb una nova cita de la campanya de donació de sang "Donem vida a cada estació de l'any"

query_builder   17 juny 2021 10:00

event_note Nota de premsa

FGC dona la benvinguda a l'estiu amb una nova cita de la campanya de donació de sang "Donem vida a cada estació de l'any"

  • El dilluns 21 de juny, coincidint amb l’inici de l’estiu, el Banc de Sang i Teixits instal·larà a l’Espai Provença d’FGC un banc de sang on les persones usuàries de Ferrocarrils, i qualsevol altra persona que ho desitgi, podran donar sang
  • El 15% de les transfusions que es van fer el 2020 van anar destinades a pacients amb Covid-19
FGC


El dilluns 21 de juny, l’estació de Provença de Ferrocarrils acollirà un espai de donació de sang. El Banc de Sang i Teixits instal·larà a l’Espai Provença de l’estació, ubicat al vestíbul de l’accés del carrer Rosselló cantonada amb Balmes, un espai on les persones usuàries d’FGC, i qualsevol altra persona que ho desitgi, podran donar sang.

La iniciativa forma part de la campanya especial de recollida de sang “Donem vida a cada estació de l’any”, promoguda per FGC i el Banc de Sang i Teixits, que converteix quatre vegades l’any aquest espai en un banc de sang, coincidint amb l’inici de les quatre estacions de l’any.

Per participar en la campanya de donació de sang a l’Espai Provença d’FGC cal inscriure’s al web www.donarsang.gencat.cat/fgc i reservar hora, de 10h a 14h i de 16h a 20h. Pot donar sang qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 quilos i que es trobi bé de salut. En cas d’haver patit la Covid-19 cal esperar 1 mes per poder donar.

La presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, visitarà l’Espai Provença el dia 21 a les 18 h, on el director del Banc de Sang i Teixits, Simó Schwartz, explicarà la situació de les donacions de sang i les reserves que hi ha en l’actualitat.


Calen més donacions en el marc de la Covid-19

Les últimes setmanes les transfusions als hospitals han pujat un 15% respecte al 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments. Els hospitals estan recuperant les intervencions que es van haver de deixar de fer per la Covid-19 i són necessàries 1.000 donacions diàries, quan fa un any en calien al voltant de 800.

De fet, l’any 2020, més de 44.606 persones van necessitar sang i, d’aquests, 7.100 eren pacients amb Covid-19. D’entrada, la malaltia no està lligada a una necessitat de sang, però si que en determinats casos, la transfusió és vital. El contagi per la Covid-19 pot desestabilitzar les malalties de base d’alguns pacients, com les anèmies, i generar complicacions en la seva salut. Una de cada 10 transfusions va anar destinada a un pacient amb aquestes característiques.

Suport d’FGC a les iniciatives solidàries

Ferrocarrils i el Banc de Sang i Teixits ja han col·laborat en d’altres ocasions per habilitar en diferents espais de les instal·lacions d’FGC bancs de sang i facilitar i apropar la donació a la ciutadania. Així, FGC ha promogut campanyes de donació amb anterioritat a l’Espai Provença i a altres llocs com per exemple a les estacions de Pl. Catalunya i de Sant Boi, habilitant trens per a dur a terme la recollida; a l’estació de muntanya de Vall de Núria, o a Montserrat, facilitant l’accés a totes les persones donants amb el Cremallera.

Campanyes com les del Banc de Sang i Teixits es poden conèixer a través de l’espai d’iniciatives solidàries del web corporatiu d’FGC, un espai on entitats sense ànim de lucre poden exposar les seves campanyes i accions per millorar la qualitat de vida de la població, especialment en la situació d’emergència sanitària que estem vivint. D’aquesta manera, Ferrocarrils avala el seu suport i compromís obrint aquesta finestra de col·laboració amb entitats amb les que ha tingut contacte al llarg del temps. Podeu consultar les diferents iniciatives solidàries en aquest enllaç: https://www.fgc.cat/mesures-excepcionals/iniciatives-solidaries/.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 305