El presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont

El president Aragonès reclama "una amnistia que doni cobertura a tota la repressió, també a la que es pateix des de l'exili"

query_builder   18 juny 2021 17:32

event_note Nota de premsa

El president Aragonès reclama "una amnistia que doni cobertura a tota la repressió, també a la que es pateix des de l'exili"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest matí amb el president Carles Puigdemont a Waterloo
  • Els presidents Aragonès i Puigdemont han remarcat que els indults “no són la solució política al conflicte entre Catalunya i l’Estat”
El presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont, a l'entrada de la Casa de la República. Autor: Rubén Moreno
El presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont, a l'entrada de la Casa de la República. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat aquest migdia, després de reunir-se el president Carles Puigdemont a la Casa de la República a Waterloo, que amb aquesta trobada “iniciem nova relació institucional, des de la meva responsabilitat com a president de la Generalitat”. Pere Aragonès ha denunciat que “el fet que ens haguem de reunir a l’exili és una mostra de la situació de repressió que està patint Catalunya” i ha subratllat que “treballarem perquè les properes reunions es puguin fer en un clima de normalitat al Palau de la Generalitat, com pertocaria”.

El cap de l’Executiu, que ha fet aquestes declaracions en una compareixença conjunta amb el president Carles Puigdemont, ha explicat que, amb la visita d’avui, “des del Govern de la Generalitat volem no només fer un reconeixement institucional a un president de la Generalitat, que va ser-ho en una legislatura extremadament difícil, sinó expressar aquesta voluntat de continuïtat institucional”. I ha afegit que aquesta serà la primera de diverses trobades.

A preguntes dels mitjans, el president Aragonès ha afirmat que els indults que pugui decidir el govern de l’Estat “no són la solució a un conflicte polític que és molt més profund”, però si es produeixen “han d’anar acompanyats d’una solució de tot el conflicte polític i a la repressió”. En aquest sentit, ha insistit a reclamar una “una amnistia que doni cobertura a tota la repressió, també a la que es pateix des de l’exili, i una solució política al conflicte de fons, basada en democràcia i l’exercici del dret d’autodeterminació”.

Per la seva banda, el president Puigdemont ha agraït la visita del president de la Generalitat, així com “el to i el clima” de la conversa “franca i positiva” mantinguda aquest matí a la Casa de la República. A més a més, ha volgut subratllar el caràcter “institucional” de la trobada. “És un acte de respecte institucional a una institució que ens supera com a persones, que és la Generalitat de Catalunya”, ha afirmat tot afegint que “la Generalitat és una institució que ve de segles enrere i cadascun dels seus presidents han procurat honorar-la”.

A les preguntes de la premsa sobre la possibilitat que el govern espanyol indulti els presos polítics catalans, el president Puigdemont ha volgut precisar que no es tracta d’una “solució política al conflicte” entre Catalunya i Espanya. Tal i com ha explicat, “l’estat espanyol es veu abocat a fer uns indults, perquè sap que si no és ell qui pren la iniciativa, altres la prendran per ells”, en referència a la justícia europea.

3  

Imatges

Els presidents Aragonès i Puigdemont

Els presidents Aragonès i Puigdemont 4010

Reunió

Reunió 2786

Els presidents Aragonès i Puigdemont

Els presidents Aragonès i Puigdemont 4460