El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat de la presidenta de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes SA (PRODECA), del DAR, Montserrat Gil de Bernabé, i del coordinador dels Serveis Territorials del DAR a Girona, Josep Guix, presideix, avui dijous, el sopar "Presentació de productes de qualitat de les comarques gironines i la seva cuina".
L'acte, organitzat pel Departament, a través de PRODECA, se celebra a partir de les 21:30 hores, a l'antic Hospici d'Olot. Es tracta d'un sopar de promoció dels productes emparats per distintius de qualitat Denominació d'Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP), de les comarques gironines, que té lloc en el marc de la Fira de Sant Lluc.
El DAR) participa en aquest certamen, que tindrà lloc fins diumenge a Olot. L'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes SA (PRODECA), del DAR, ha organitzat l'estand institucional, en el qual es donarà a conèixer les línies d'actuació del Departament en l'àmbit corresponent, i hi exposaran els següents productors:
Fesols de Santa Pau: Fesols en grana de la varietat tradicional Tavella brisa, cultivats en terra volcànica - Associació de productors de Fesols de Santa Pau.
Can Maia Verdures i Confitats: Horta i conserves de verdura de conreu ecològic, de la pròpia explotació, i cultivades en terra volcànica - Montserrat Miralles (Santa Pau)
Carme Planas: Grana de fajol. Farinetes de fajol - Olot (Batet de la Serra)
Carns i Embotits Jordi Vilarrasa: Carns i embotits de porc, creuats amb varietat Duroc, criats a la pròpia explotació (Begudà - Sant Joan les Fonts)
Porcs Casolans Corominas: Embotits de porc, de les varietats Duroc i Landràs, de cicle tancat d'explotació (Begudà - Sant Joan les Fonts)
Fleca Can Casals: Elaboració artesanal de pa i pastes, cuits al forn de llenya - Glòria Casals (Mieres)
Formatges Sílvia Casals: Formatges frescs de llet de cabra i vaca - Sílvia Casals (Montagut i Oix)
Embotits Mas Bellaire: Embotits de porc - Joaquim Canalias (Begudà - Sant Joan les Fonts)
Mas Claperol: Productes lactis i formatges, de llet de la pròpia explotació ecològica - Emili Domènech (Sant Feliu de Pallerols)
Mas El Cros, SL: Carn de vedella amb distintiu de qualitat. En tràmit d'inscripció al CCPAE - Vicenç Gibert (Santa Pau)
Mas Farró: Formatge curat d'ovella, amb llet de la pròpia explotació - Casimir Puigdevall (Vall de Bianya)
Raphel Lladó: Llet pasteuritzada i iogurts, amb llet de la pròpia explotació ecològica - Tomàs Grau Sastre (Maià de Montcal)
Mels Picot: Mel de varietats de la zona de la Garrotxa - Pierre de Couessin (Olot)
Verdures Toni Vidal: Horta de producció ecològica - Antoni Vidal Sant Joan les Fonts (La Canya)
A més, a l'estand s'hi organitzarà els següents actes:
Dissabte 20 d'octubre:
- 13:00h: Tast de cuina volcànica a càrrec de Cuina Volcànica. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
- 18:00h: Tast de Carn de Poltre a càrrec de l' Associació de criadors de Carn de Poltre i l'Associació de Cuiners del Ripollès. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
- 19:00h: Tast de cuina volcànica a càrrec de Cuina Volcànica. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
Diumenge 21 d'octubre:
- 12:00h: Tast de pinxos de Carn de Poltre a càrrec de l' Associació de Criadors de Carn de Poltre i l' Associació de Cuiners del Ripollès. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
- 13:00h: Tast de cuina volcànica a càrrec de Cuina Volcànica. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
- 19:00h: Tast de cuina volcànica a càrrec de Cuina Volcànica. Lloc: Pavelló de Productes del Territori.
17 d'octubre de 2007