S'adjunten fotografies

Continua la prealerta per contaminació marina mentre es reflota el vaixell enfonsat a St. Feliu de Guíxols

query_builder   12 setembre 2011 19:18

event_note Nota de premsa

S'adjunten fotografies

Continua la prealerta per contaminació marina mentre es reflota el vaixell enfonsat a St. Feliu de Guíxols

Imatge vaixell st. Feliu
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en prealerta el Pla Especial per Emergències de Contaminació Accidental de les Aigües Marines CAMCAT per l'enfonsament ahir d'un vaixell recreatiu de 17 m d'eslora al port de St. Feliu de Guíxols.

El vaixell, en el que es va obrir una via d'aigua suposadament després de topar amb una roca, va començar a fuitar gasoil del dipòsit de 2.000 l que portava. L'embarcació es va enfonsar completament i avui s'han realitzat les tasques de reflotament. Ahir es van col·locar 3 barreres de contenció, es van disposar làmines absorbents de combustible i es van usar productes per dissoldre el gasoil.

Aquesta tarda, un cop s'ha reflotat parcialment el vaixell fins que la coberta ha quedat fora de l'aigua, s'ha bombejat l'aigua de l'interior, que estava barrejada amb gasoil. Aquesta aigua contaminada s'ha dipositat en una cuba de 20.000 litres. Acaba d’arribar una altra cuba de 12.000 litres per continuar amb l’extracció. El trasvàs s'ha de realitzar amb força cura per evitar cap vessament fora de la zona de confinament del gasoil.

Un cop s'hagi extret l'aigua barrejada amb gasoil i es pugui tapar la via d'aigua, es remolcarà el vaixell fins el varador on es repararà.

En les diferents tasques hi han participat Tècnics de la DGPC, Bombers de la Generalitat, voluntaris de Protecció Civil de St. Feliu de Guíxols, Mossos d'Esquadra, Policia Local i tècnics de la Gerència de Ports de la Generalitat, juntament amb personal del port.

3  

Fitxers adjunts

St Feliu I

St Feliu I
JPG | 1345

St Feliu II

St Feliu II
JPG | 1175

St Feliu III

St Feliu III
JPG | 1253