El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes SA (PRODECA), difondrà el cava i el torró d’Agramunt en la propera promoció que s’organitza en el tren Joan Miró, de la línia Barcelona – París – Barcelona, del 21 de desembre al’ 1 de gener, període en què el restaurant d’aquest tren disposarà d’aquests productes, juntament amb un fullet promocional.
 
Aquesta actuació és fruit de l’acord entre PRODECA i la societat Elipsos, constituïda per Renfe i SNCF, per a la promoció de productes catalans amb distintiu de qualitat entre els usuaris de la línia ferroviària Barcelona – París – Barcelona.
 
Des del mes de desembre de 2006, quan s’estableix l’acord, PRODECA ha organitzat la promoció de Torró d’Agramunt, cava, i d’olis d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues, Terra Alta, Baix Ebre - Montsià i Siurana en el tren Joan Miró. En els propers mesos, estan previstes promocions d’altres productes amb DOP. Per tal de dur-les a terme, es compta amb la col·laboració dels Consells Reguladors corresponents.
 
PRODECA, que té entre els seus objectius la promoció comercial en els mercats exteriors i la promoció interior i de la qualitat alimentària, porta a terme diferents actuacions encaminades a fomentar l’exportació i la comercialització de la producció alimentària, així com la difusió dels productes amb distintiu de qualitat, d’acord amb les polítiques establertes pel DAR.
 
El cava és un vi escumós de qualitat que s’elabora d’acord amb el mètode tradicional o champenoise. S’hi utilitza, principalment, las varietats tradicionals de raïm macabeu, xarel·lo i parellada. A més, s’hi pot fer cupatges amb les varietats chardonnay, garnatxa negra i monastrell, i també amb pinot negre i trepat en el cas del cava rosat.
 
El Torró d’Agramunt s’elabora a base d’una acurada barreja d’avellanes o ametlles, es cobreix amb pa d’àngel, i es presenta en peces rodones. Es caracteritza per una textura lleugera i cruixent que el fan el més popular i apreciat dels torrons tradicionals. Està sotmès als controls i les garanties d’una Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
 
20 de desembre de 2007