El dilluns 3 de desembre de 2007, a les 19:30 h, es presentarà el  Llibre de Sent Soví (editorial Barcino i DVD Edicions ) en traducció castellana de Manel Zabala.


L'acte de presentació tindrà lloc en el Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44) i comptarà amb la participació dels restauradors Santi Santamaria i Rosa M. Esteva, neboda de l'estudiós de la cuina Rudolf Grewe; l'historiador Joan Santanach, coordinador de l'Editorial Barcino i Manel Zabala, traductor del llibre.


El Llibre de Sent Soví és el primer receptari de cuina catalana conegut i un dels més antics d'Europa a llengua romanç.
Es tracta d'una obra anònima escrita durant la primera meitat del segle XIV que recull més de setanta receptes destinades a les classes nobles i acomodades.

 

L'edició del llibre se suma a l'interès actual que desperta el món de la cuina. Posa a disposició del públic general una obra bàsica de la història de la gastronomia peninsular, reconeguda com a precedent per alguns dels noms més destacats de l'actual boom de la cuina d'autor, entre ells l'esmentat Santi Santamaria.

 

Editorial Barcino (segell de la Fundació Lluís Carulla) i DVD Edicions van signar l'any 2005 un conveni per coeditar clàssics catalans en castellà. El primer fruit d'aquesta col·laboració van ser la publicació, durant el 2006, de Llibre d'Amic de Ramon Llull, en traducció d'Eduardo Moga, i de Lo somni de Bernat Metge, en traducció de Jorge Carrión.