El president Mas denuncia "l'incompliment" del Govern espanyol i afirma que "la gent seriosa paga els deutes"

query_builder   7 desembre 2011 21:53

event_note Nota de premsa

El president Mas denuncia "l'incompliment" del Govern espanyol i afirma que "la gent seriosa paga els deutes"

El president, durant el parlament inaugural de la nova planta de Macsa
El president, durant el parlament inaugural de la nova planta de Macsa
  • El cap de l’Executiu s’ha referit al deute de 759 milions de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que l’actual Executiu central ha dit que no pagarà
 
  • Artur Mas ha inaugurat aquesta tarda les noves instal·lacions de les empreses Macsa i Mecànica Vilaró, al Bages
 
  • El president felicita Banc Sabadell per l’adjudicació de la CAM i valora que “una entitat de primer nivell amb seu a Catalunya es convertirà en una de les entitats de referència al conjunt de l’Estat”
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquesta tarda “l’incompliment” de l’actual Govern espanyol, que ha anunciat que no pagaria a Catalunya els 759 milions d’euros en matèria d’infraestructures que li deu, previstos en la disposició addicional tercera de l’Estatut. Artur Mas ha dit que aquests 759 milions “són diners que ens deuen i la gent seriosa paga el que deu”.
 
El cap de l’Executiu ha dit de l’actual Govern espanyol que “marxen com van començar, que és incomplint” i ha afegit que “incompleixen d’una manera greu, perquè amb això posen en una situació més complicada encara les finances d’un país en el seu conjunt”. “És una llàstima perquè a Catalunya estem intentant donar exemple de gent seriosa i ens trobem que els que haurien d’actuar amb la mateixa serietat resulta que no compleixen”, ha reblat el president.
 
Artur Mas, ha fet aquestes declaracions després d’inaugurar les noves instal·lacions de l’empresa Macsa id, a Sant Joan de Vilatorrada. Durant el seu parlament inaugural, el president també s’ha referit a l’adjudicació de la CAM per part del Banc Sabadell i ha dit que és “una bona notícia en un moment de turbulències en el món financer”, malgrat que ha reconegut que “no serà fàcil”. El cap del Govern ha felicitat Banc Sabadell i mostrat la seva satisfacció perquè “una entitat financera de primer nivell amb seu a Catalunya creix de manera potent i es convertirà en una de les entitats de referència a nivell financer i bancari del conjunt de l’Estat”.
 
               
 
Empreses altament innovadores, competitives i internacionalitzades
Durant la inauguració de les noves instal·lacions de Macsa a Sant Joan de Vilatorrada, el president Mas ha destacat que empreses com aquesta “han anat evolucionant i s’han convertit en empreses altament innovadores, competitives i internacionalitzades i aquesta és la fórmula de l’èxit”. El cap del Govern ha felicitat Macsa i els ha posat com a exemple que “fins i tot en els moments difícils no és impossible créixer, fer coses noves i millors”.
                                                                                                      
Macsa és una companyia de caràcter familiar creada el 1983, proveïdora de solucions per a la identificació, codificació i marcatge. Fabrica equips làser de marcatge. Les noves instal·lacions de Macsa, amb una superfície de més de 5.000 metres quadrats, han representat una inversió de prop de 700.000 euros.  L’empresa, amb seu a Manresa, ha traslladat a aquesta nova planta, la unitat productiva, amb l’objectiu de triplicar la capacitat de la companyia, aprofitar els processos i aconseguir sinergies de producció. Aquesta ampliació també ha suposat la creació de 14 nous llocs de treball i la contractació de vuit becaris a través de convenis universitaris.
 
En l’acte d’inauguració de la nova planta de Macsa també han intervingut el president de Macsa id, Jordi Piñot; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso. Ha acompanyat el president el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó.
 
Nova planta de Mecànica Vilaró
Després d’inaugurar les noves instal·lacions de Macsa, el president de la Generalitat ha inaugurat la nova planta de Mecànica Vilaró, a Sallent. Durant l’acte, Artur Mas ha assegurat que, en una situació com l’actual, empreses com aquesta “estan aguantant el país i li donen esperança”.  Així mateix, ha afirmat que són “un homenatge a la cultura de l’esforç i la feina ben feta”.  
 
En la inauguració de Mecànica Vilaró també han participat el propietari de l’empresa, Josep Vilaró, i l’alcalde de Sallent, David Saldoni. Mecànica Vilaró és una empresa familiar que va néixer a Navarcles l’any 1976. Està dedicada al disseny i construcció de maquinària especial i a la mecanització de peces de grans dimensions per a tot tipus d’indústria. Actualment s’ha especialitzat en la construcció de maquinària, manteniment industrial i mecanització de perfils per al sector ferroviari, aeri, arts gràfiques i serveis per a empreses com Alstom, Airbus, Comexi Group, Skis Rossignol, Denso i ApPluss Corp, entre d’altres. Les noves instal·lacions de Sallent, amb una superfície de 5.000 metres quadrats, permetran a l’empresa millorar els equipaments productius i tècnics de l’antiga nau. En els darrers dos anys l’empresa ha incrementat un 20% la seva plantilla, integrada actualment per 45 treballadors.
 
En acabar l'acte d'inauguració de les noves instal·lacions de Mecànica Vilaró, el president Mas ha visitat l'Ajuntament de Sallent, on s'ha reunit amb l'alcalde i ha signat en el llibre d'honor del consistori.
                       

3  

Imatges

Parlament president Macsa

Parlament president Macsa 430

Visita Macsa

Visita Macsa 565

Mecànica Vilaró

Mecànica Vilaró 547