La directora general d'Agricultura, Ramaderia i Innovació del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció (DAR), Rosa Cubel, ha destacat avui l'aposta del Departament per garantir la sanitat de les produccions agràries catalanes i les bones pràctiques ambientals per tal d'assegurar al consumidor final productes sans, segurs i de qualitat.
Cubel ha presidit aquest matí, a Lleida, la inauguració de la VII Jornada de Malherbologia: Control de males herbes en cereals i fruiters, organitzada per la Unitat de Malherbologia del Servei de Sanitat Vegetal del DAR en el marc de la 53a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i 22è Saló Internacional de la Fruita Eurofruit.
Aquesta jornada tècnica s'ha centrat enguany en el control de males herbes en fruiters, en tractar-se d'una zona eminentment fructícola, i en cereals per ser un tema de la màxima actualitat arran de l'increment de preus. En aquest context, la directora general ha assenyalat que "qualsevol control sobre la base productiva dels cereals serà molt ben rebut pel sector" i, en definitiva, contribuirà, a més, a optimitzar la qualitat dels productes i la seguretat alimentària.
Com en les anteriors edicions, la jornada també ha abordat les mesures agroambientals i les correctes pràctiques agràries i, més concretament, la biodiversitat, què és i com es quantifica.
L'objectiu final d'aquesta jornada, plenament consolidada edició rere edició, segons ha volgut remarcar Rosa Cubel, és crear un fòrum de debat entre els professionals del sector agrari per tal d'enriquir-lo en tot el relacionat amb la sanitat vegetal.
Cubel també ha participat aquest matí en la XXXV Diada de la Cooperació. Creixement: una estratègia amb visió de futur, que se celebra anualment en el marc de l'esmentat certamen firal lleidatà.
27 de setembre de 2007