La XXI Jornada de l'oví i el cabrum analitza l'actualitat del sector

La XXI Jornada de l'oví i el cabrum analitza l'actualitat del sector

query_builder   23 febrer 2012 14:30

event_note Nota de premsa

La XXI Jornada de l'oví i el cabrum analitza l'actualitat del sector

 
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, ha estat l’encarregat d’inaugurar la XXI Jornada de l’oví i el cabrum que se celebra al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, al municipi d’Os de Balaguer, i que també ha comptat amb el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i amb la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch.
 
Aquestes jornades s’han erigit ja en una referència en les jornades tècniques del sector oví i cabrum, com ho demostra l’èxit de participació, amb la presència d’unes 200 persones. Enguany la jornada, organitzada pel DAAM i la FECOC, se centra en sessions dedicades a l’anàlisi de costos d’explotació, alimentació, i les repercussions per al sector, que en el marc de la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) es troba en ple debat.
 
En la seva presentació, el director general d’Agricultura i Ramaderia no ha volgut defugir una de les qüestions cabdals per al manteniment de la competitivitat de les explotacions, com és la sanitat. En aquest sentit, ha fet especial referència al suport del Departament en matèria de programes sanitaris, la reestructuració dels laboratoris de sanitat ramadera impulsada pel DAAM, segons la qual el laboratori de sanitat ramadera de Lleida esdevé, a partir d’ara, laboratori de referència de les espècies ovina i caprina; els programes de seguiment, control i eradicació de determinades malalties, com  la brucel·losi ovina, o la nova malaltia provocada pel recentment descobert virus d’Schmallenberg.
 
La incertesa que representa la proposta de reforma de la PAC presentada per la Comissió Europea és una de les qüestions que es tracten també en la jornada i adquireix una especial rellevància pel fet que aquesta proposta impacta de ple en els sectors ramaders sense base territorial, com és el cas de l’oví el cabrum. Val a dir que al marge de la informació que es dóna en la jornada d’avui, aquesta qüestió s’està analitzant a fons i se n’està efectuant propostes concretes des del DAAM amb la participació del sector a través dels grups de treball i de la Comissió de Seguiment de la reforma de la PAC que ha impulsat el propi Departament.
 
La sessió dedicada a la reforma de la PAC va a càrrec del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, qui també efectua la cloenda de la jornada.