Irene Rigau: "En aquests moments de crisi es veu l'educació com un aliat imprescindible per poder garantir feina a tothom"

query_builder   25 febrer 2012 18:31

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "En aquests moments de crisi es veu l'educació com un aliat imprescindible per poder garantir feina a tothom"

  • La consellera ha assistit a l’inici dels actes de celebració del centenari del col·legi la Salle d’Horta
  • Ha recordat el pes de les iniciatives escolars al llarg de la història de Catalunya
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha donat les gràcies avui a la congregació de la Salle per la seva llarga trajectòria a Catalunya i ha afirmat que “en aquest moments de crisi es veu l’educació com un aliat imprescindible per poder garantir feina a tothom”. La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs de l’acte d’obertura del centenari del col·legi de la Salle a Horta. Ha recordat els eixos del Govern: feina i formació, i ha assegurat que “aquests dos eixos del Govern de Catalunya estan estretament lligats perquè estan estretament lligats a la dignitat de la persona i al seu creixement personal”.
 La titular del departament ha volgut recordar la frase de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, “només qui ve de lluny arriba lluny” i ha considerat: “ara ho podríem aplicar al vostre centre i a la vostre congregació. La Salle va venir de lluny però també ha arribat lluny. Ha esdevingut a Catalunya un dels eixos vertebradors de la garantia del dret de l'educació”.
En aquest sentit, ha recordat que en moments difícils i que hi ha tantes qüestions que ens fan plantejar els fonaments de la societat “reviure i compartir projectes nobles, no absents de dificultats com a pogut ser la pròpia tasca educativa de la Salle, ajuden a fer camí i a tenir l'energia suficient per continuar projectant-nos cap a futur”. Rigau ha recordat als assistents que el Govern de Catalunya està compromès plenament a ajudar a que centres com la Salle. Ha afegit: “Catalunya és com és, la soceitat catalana és com és també gràcies al fet que tantes iniciatives d'escola religiosa van prendre la flama educativa i la van saber repartir arrel de les nostres comarques”. Per això, ha comentat “entenem que l'escola cristiana en el seu forma part del patrimoni educatiu de casa nostra”. La consellera ha recordat la importància de la lluita contra el fracàs escolar i la necessitat de suport de projectes com la Salle en la millorar del sistema.
Irene Rigau ha afirmat que aquests cent anys de la Salle demostren la grandesa de l’obra educativa de Catalunya: “veure el treball intergeneracional d’un centre és quelcom d’allò més gratificant que un educador es pugui trobar”.  I ha afegit que l’escola catalana no pot ser d’altra manera que una escola plural “on les famílies puguin trobar l’itinerari educatiu que contribueixi al creixement dels seus nois i nois”.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de l'acte

Un moment de l'acte
JPG | 793