La filial de la multinacional finlandesa Wipak a Catalunya inverteix 7,5 milions d'euros en una nova planta a Llinars del Vallès

query_builder   8 març 2012 12:00

event_note Nota de premsa

La filial de la multinacional finlandesa Wipak a Catalunya inverteix 7,5 milions d'euros en una nova planta a Llinars del Vallès

 

  • L’empresa ha inaugurat avui la nova fàbrica, que ha comptat amb el suport i assessorament del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions de la direcció general d’Indústria
 
  • Wipak Ibérica produeix embalatges de plàstic per al sector de l’alimentació, i ha tancat l’exercici 2011 amb un volum de negoci de 12,9 milions d’euros.
 
  • Amb les noves instal·lacions, de 4.400 m² de superfície, la firma duplica la seva capacitat de producció i preveu un creixement de la facturació del 25% per enguany.
 
 
Wipak Ibérica, filial de la multinacional finlandesa Wipak especialitzada en la fabricació d’embalatges de plàstic per a productes alimentaris, ha invertit 7,5 milions d’euros en la posada en marxa d’una nova planta de producció a Llinars del Vallès. Les instal·lacions, inaugurades avui, han comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions de la direcció general d’Indústria.
 
Amb la nova planta, que té una superfície de 4.400 m², l’empresa duplica la capacitat de producció que abans tenia a les instal·lacions de Santa Perpètua de Mogoda. La companyia ha tancat el 2011 amb un volum de negoci de 12,9 milions d’euros, preveient arribar fins als 17 milions d’euros aquest 2012.
 
El 70% de la facturació prové del mercat espanyol, amb clients com Campofrío, El Pozo o Quesos García Baquero. El 30% restant prové de països europeus i per aquest any, l’empresa preveu obrir-se al mercat alemany. Gràcies a aquesta nova inversió l’empresa també començarà a fabricar per primera vegada plàstics per al sector farmacèutic, en concret per a eines de cirurgia. Aquest nou sector suposarà fins al 10% de la facturació al 2012.
 
Wipak Ibérica, que va iniciar la seva activitat a Catalunya al 1992, compta amb un plantilla de 40 treballadors i preveu afegir-ne de nous a mesura que s’ampliï la cartera de clients. L’empresa es va implantar inicialment al territori amb una oficina de vendes i al 2004 va adquirir la planta productiva a Santa Perpètua de Mogoda. Amb la nova fàbrica a Llinars del Vallès, la firma consolida una segona fase de creixement a Catalunya i al mercat espanyol.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació ofereix a través d’Invest in Catalonia serveis d’assessorament adaptats a les necessitats de les empreses que estudiïn establir-se o expandir el seu negoci a Catalunya. L’objectiu és impulsar inversions al territori d’alt impacte, econòmicament i tecnològicament sòlides .
 
El 2011 el Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’Invest in Catalonia, va impulsar un volum d’inversió estrangera a Catalunya de 240 milions d’euros, un 215% més respecte 2010. Aquestes operacions van portar associades la creació de 1.882 nous llocs de treball a Catalunya, amb un augment del 70,9% respecte al 2010. A aquesta xifra s’hi ha de sumar també el manteniment de 1.900 llocs de treball, un 14% més que l’any anterior. El Departament a través de la direcció general d’indústria i ACC1Ó compta actualment amb una cartera de més de 200 projectes d’inversió oberts d’empreses de tot el món en els que està treballant.