La vicepresidenta Joana Ortega signa els convenis per iniciar els projectes del programa 'Viure al Poble Més'

La vicepresidenta Joana Ortega signa els convenis per iniciar els projectes del programa 'Viure al Poble Més'

El Departament de Governació i el fons europeu Feder inverteixen 9,1 milions d'euros per a la reactivació econòmica de dinou municipis menors de 3.000 habitants

query_builder   8 març 2012 14:16

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega signa els convenis per iniciar els projectes del programa 'Viure al Poble Més'

El Departament de Governació i el fons europeu Feder inverteixen 9,1 milions d'euros per a la reactivació econòmica de dinou municipis menors de 3.000 habitants

  • La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha signat els convenis per impulsar els dinou projectes seleccionats del programa Viure al Poble Més. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, aquest dijous, 8 de març, i ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mar, que ha volgut saludar personalment als alcaldes al final de l’acte
La vicepresidenta Joana Ortega amb els alcaldes dels municipis seleccionats pel programa 'Viure al Poble Més' i el director general d'Administració Local
També hi han participat el director general d’Administració Local, Joan Cañada, i els directors territorials del departament, així com representants de les associacions municipalistes.
 
La vicepresidenta ha signat els convenis amb els alcaldes dels dinous municipis beneficiaris del programa: Albatàrrec (Segrià), Arnes (Terra Alta), Bolvir (Cerdanya), Cellera de Ter (Selva), Esponellà (Pla de l’Estany), Figuerola del Camp (Alt Camp), Ginestar (Ribera d’Ebre), Oliana (Alt Urgell), Perafita (Osona), Peralada (Alt Empordà), Puiggròs (Garrigues), Pujalt (Anoia), Ribes de Freser (Ripollès), Solivella (Conca de Barberà), Torà (Segarra), Vallcebre (Berguedà), Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp), Vilobí del Penedès (Alt Penedès) i Vinebre (Ribera d’Ebre).
 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha felicitat els alcaldes pels projectes presentats, “que ens ajudaran a dinamitzar l’economia dels municipis i a avançar en la cohesió social i territorial del nostre país”. La vicepresidenta ha destacat que el Departament de Governació ha triplicat l’aportació que dedica al programa i ha explicat altres millores que s’hi ha incorporat per donar resposta a les necessitats dels municipis, “en uns moments en què saber ubicar i gestionar els recursos públics és més important que mai”, segons ha dit.
 
El director general d’Administració Local, Joan Cañada, ha expressat la seva satisfacció pels projectes seleccionats, que consoliden uns valors, com ara l’esforç, la responsabilitat i el compromís. “Signar el conveni representa un compromís de fer els projectes, però, sobretot, de fer-los bé, i que a Europa els nostres municipis i el nostre país siguin reconeguts per aquesta bona feina”, ha dit el director.
 
Inversions per a reactivar l’economia
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d’euros, dels quals 7 provenen dels fons Feder de la Unió Europa i els 2,1 restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta Governació. En aquest sentit, l’aportació de departament de Governació ha passat d’1,5 milions d’euros a 2,1 per tal de donar més impuls al programa i aconseguir la cohesió territorial i la capacitat transformadora en petits municipis. Així mateix, aquesta aportació de Governació del 15% tindrà caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament.
 
L'objectiu de Governació ha estat prioritzar una forta inversió en cada projecte, en lloc de dotar de petites quantitats de diners un nombre major de municipis. En aquesta convocatòria del programa Viure al Poble Més s’hi ha presentat fins a 150 municipis, dels quals han estat seleccionats 19 projectes (veure annex).
 
Viure al Poble Més és un programa orientat a subvencionar grans projectes dels ens locals menors de 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes orientats a la regeneració urbana i rural, a la millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.

3  

Imatges

Viure al Poble Més - fotodegrup

Viure al Poble Més - fotodegrup 203

Viure al Poble Més - auditori

Viure al Poble Més - auditori 5835

La vicepresidenta Joana Ortega saludant l'alcalde de Bolvir després de la signatura del conveni

La vicepresidenta Joana Ortega saludant l'alcalde de Bolvir després de la signatura del conveni 6149

2  

Fitxers adjunts

Viures al Poble Més -  Annex municipis

Viures al Poble Més - Annex municipis
PDF | 43

Viure al Poble Més - dossier de premsa

Viure al Poble Més - dossier de premsa
PDF | 38