Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en els incendis forestals del Pirineu, que continuen actius

query_builder   8 març 2012 17:23

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en els incendis forestals del Pirineu, que continuen actius

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant ens els incendis forestals que s’han declarat aquest migdia al Pirineu de Lleida. Tots ells continuen actius i les condicions meteorològiques estan complicant molt les tasques dels equips d’extinció, ja que els mitjans aeris no poden realitzar descàrregues per culpa de les fortes ràfegues de vent.
 
Pel que fa a l’incendi forestal del Baix Pallars, que s’ha declarat al voltant de les 12.27 hores, en aquests moments hi treballen una cinquantena de dotacions terrestres (28 vehicles d’aigua i la resta de comandament). D’altra banda, s’han activat cinc mitjans aeris (tres helicòpters bombarders i dos avions de vigilància i atac) que es troben en aquest incendi, a l’espera que les condicions de vent els permeti poder intervenir en les tasques d’extinció. Segons dades provisionals dels Bombers de la Generalitat, el foc hauria afectat ja a unes 300 hectàrees de vegetació forestal.
 
Al lloc treballen 15 patrulles dels Mossos d’Esquadra, controlant els accessos de la zona, així com també regulant el trànsit de la carretera N-260 al seu pas per Sort, on resta tallada entre els quilòmetres 285 i 285,5. A més, també treballen efectius del Cos d’Agents Rurals i de les ADF de la zona.
 
Cal afegir, que a causa d’aquest incendi s’han desallotjat als veïns dels nuclis de població de Bresca, Useu i Baén. Algunes d’aquestes persones les han acompanyat a Peramea i altres han anat a cases de familiars. Pel que fa a les persones de Peramea, aquestes es troben confinades com a mesura preventiva.
 
D’altra banda, l’incendi forestal de Coll de Nargó, a la població de Montanissell, en aquests moments també està actiu i hauria afectat, segons Bombers, unes 30 hectàrees de vegetació (matolls i alzinar) d’una zona coneguda com les costes de la Guineu. Al lloc, treballen 17 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. També hi ha dues patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
L’incendi de Valls de Valira, que afecta la muntanya de Calbinyà, entre Arcavell i Llirt, afecta segons dades provisionals, una superfície de 90 hectàrees de vegetació forestal. Al lloc treballen conjuntament 19 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Bombers del Principat d’Andorra. Segons, els Mossos d’Esquadra, on tenen set patrulles treballant, han desallotjat preventivament dues masies de la zona, Mas Bascullades i Mas Solanes. En cada una d’elles hi havia sis persones, però cal no ha resultat ferida.
 
Finalment, l’incendi forestal de Pont de Suert, del qual s’ha rebut l’avís a les 13.13 hores, afecta el fons de Viu de Llevata i hauria cremat, segons Bombers, a hores d’ara, una superfície provisionals d’entre 8 i 10 hectàrees de vegetació forestal. Al lloc treballen deu dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. A més, també treballen cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra on també han hagut de regular el trànsit de la carretera N-260, per un tall momentani de circulació, tot i que no està tallada.
 
Recordem que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. Al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s’hi troba reunit el comitè tècnic del pla INFOCAT, presidit pel secretari general d’Interior, Xavier Gibert.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 8 de març de 2012
17.15 hores