Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació al Baix Pallars (Pallars Sobirà)

query_builder   8 març 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació al Baix Pallars (Pallars Sobirà)

Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 12.27 hores, l’avís d’un foc de vegetació al municipi del Baix Pallars (Pallars Sobirà).
 
Hi ha 32 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris activats per fer front a les flames, que afecten una zona denominada el Serrat de les Forques, situada al nord del nucli de Gerri de la Sal, amb vegetació agrícola i forestal.
 
El foc ha començat a prop de la N-260. Segons les informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit, la via es troba tallada en tots dos sentits de la marxa entre els punts quilomètrics 285 i 285,5.
 
L’orografia del paratge, amb molt de pendent, juntament amb el fort vent que bufa a dalt de les carenes, dificulta les tasques d’extinció de l’operatiu.
 
Els Mossos d’Esquadra, que tenen 7 patrulles destinades, han confirmat que a hores d’ara no s’ha realitzat cap evacuació.
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) posa en alerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT a conseqüència de la simultaneïtat de diferents incendis forestals que s’han declarat aquest matí, sobre tot a la demarcació de l’Alt Pirineu, agreujats per l’episodi de vents que va començar la passada matinada.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 8 de març de 2012
14.00 hores