S'eleva a fase d'emergència el Pla Infocat pel incendis del Pirineu de Lleida

- L'incendi forestal de Coll de Nargó, es troba en fase de control

query_builder   8 març 2012 19:07

event_note Nota de premsa

S'eleva a fase d'emergència el Pla Infocat pel incendis del Pirineu de Lleida

- L'incendi forestal de Coll de Nargó, es troba en fase de control

El Comitè Tècnic del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT), on s’ha incorporat el conseller del Departament d’Interior, Felip Puig, ha elevat a fase d’Emergència el pla INFOCAT per l’evolució dels incendis forestals que hi ha des d’aquest migdia als Pirineus.
 
Cal remarcar que a causa de les ràfegues de vent i les condicions de sequera que hi ha al Pirineu, les tasques d’extinció estan sent molt complicades pels efectius dels Bombers de la Generalitat. Fet que ha dificultat l’extinció dels incendis, ja que els mitjans aeris pràcticament no han pogut intervenir. En aquests moments i amb l’arribada de l’ocàs, ja s’han retirat.
 
Segons les darreres informacions per part dels Bombers de la Generalitat, a hores d’ara, es troba en fase de control des de les 18.00 hores, l’incendi forestal de Coll de Nargó, del municipi de Montanissell. La superfície afectada, segons dades provisionals, és de 65 hectàrees de vegetació forestal. En aquests moments, continuen treballant 17 dotacions terrestres per tal de controlar tot el perímetre.
 
D’altra banda, pel què fa als altres tres incendis, continuen actius. En aquest sentit, en l’incendi del Baix Pallars continuen una cinquantena de dotacions terrestres treballant i, pel moment, l’extensió provisional afectada és de 300 hectàrees.
 
Cal destacar que no hi ha nous desallotjaments. Però es mantenen els que s’han dut a terme als nuclis de Bresca, Useu i Baén. I, també es manté el confinament del nucli de Peramea.
 
Pel que fa a l’incendi forestal de Valls de Valira, el foc continua avançant i hauria afectat unes 250 hectàrees de vegetació. En aquest cas, treballen una vintena de dotacions terrestres. A causa d’aquest incendi han desallotjat preventivament el nucli de població de Calbinyà (unes 80 persones), entre les quals hi ha dues masies aïllades on hi havia sis persones en cada una d’elles (Mas Bascullades i Mas Solanes).
 
Finalment, destacar el darrer incendi on també continuen treballant els efectius dels Bombers a Pont de Suert, a la zona del barranc de Viu de Llevata. En aquí treballen 13 dotacions terrestres i la superfície afectada seria d’unes 80 hectàrees de vegetació forestal, ja que el foc s’ha propagat i ha saltat la carretera N-260.
 
A causa, d’aquests incendis, segons el Servei Català de Trànsit, es manté tallada la carretera N-260 a Sort, entre els quilòmetres 285 i 285,5, i a Pont de Suert, entre els quilòmetres 330 i 345. Puntualment, patrulles del Cos de Mossos d’Esquadra han fet acompanyaments policials d’alguns vehicles per circular en aquests trams de carretera.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 8 de març de 2012
19.00 hores