El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, presenta al Cercle d'Economia les bases del nou model universitari català

query_builder   9 març 2012 12:11

event_note Nota de premsa

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, presenta al Cercle d'Economia les bases del nou model universitari català

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha participat al Cercle d’Economia en la jornada “La reforma del sistema universitari: competència? cooperació? especialització? fusions?" organitzada per la Fundación Conocimiento y Desarrollo. La trobada ha servit per presentar alguns dels elements que configuren el nou model universitari català impulsat pel Govern.
 
La Jornada ha comptat també amb les intervencions del director d'Educació Superior de la Comissió Europea, Jordi Curell, el rector de la UPC, Antoni Giró; el president de l'ACUP i rector de la URV, Francesc Xavier Grau; i el rector de la UVic, Jordi Montaña, entre altres.
 
En el transcurs de l’acte, Castellà ha presentat el conjunt d’actuacions estratègiques dutes a terme per la Secretaria d’Universitats i Recerca. Castellà també ha remarcat que després d’una etapa de creixement del sistema universitari s’ha passat a un període d’estabilització que ha de permetre aprofundir en la millora de la qualitat acadèmica i la sostenibilitat econòmica del conjunt i de cadascuna de les universitats. En aquest sentit, les universitats públiques catalanes són líders en 10 àrees de coneixement segons el rànquing ISI de les universitat de l’Estat.
 
Antoni Castellà també ha destacat que el nou model universitari català haurà de potenciar, entre d’altres, els  postgraus d’excel·lència, els ajuts a les tasques de suport acadèmic, el reforç dels serveis consorciats per guanyar eficiència i el nou model de governança.

2  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 232

Alguns elements del nou model universitari

Alguns elements del nou model universitari
PDF | 1077