Els Bombers de la Generalitat donen en fase de control l'incendi de Pont de Suert i controlat el de Montanissell

query_builder   9 març 2012 13:00

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen en fase de control l'incendi de Pont de Suert i controlat el de Montanissell

-               El conseller d’Interior, Felip Puig, destaca que estem en un episodi històric d’incendis al Pirineu
 
L’incendi forestal de Pont de Suert, a Viu de Llevata, es troba en fase de control des de les 12.28 hores d’aquest migdia. D’altra banda, l’incendi forestal de Montanissell, que estava en fase de control des d’ahir a la tarda, està totalment controlat.
 
Així, en aquests moments, continuen actius els incendis forestals de Baix Pallars, Gerri de la Sal, (Pallars Sobirà) i Valls de Valira, Calbinyà (Alt Urgell).
 
Segons ha informat el conseller d’Interior, Felip Puig, des del mateix lloc on es troba ubicat el Centre de Comandament Avançat, al parc de Bombers de Pobla de Segur, ens trobem en “un episodi històric d’incendis sense precedents a tot el Pirineu, que no només afecta a Catalunya, sinó també a Aragó”.
 
En aquest sentit, ha remarcat que fa mesos que no hi ha precipitacions en aquestes zones, i hi ha un nivell de sequera extrema, reforçada per les importants gelades de les darreres setmanes, les baixes humitats relatives i el vent que bufa puntualment des de finals de l’any passat.
 
D’altra banda, el conseller Puig, també ha destacat que “malauradament, a partir d’aquest vespre i demà tornarem a tenir més vent, i continuarem treballant intensament per tal que com a mínim d’aquests tres incendis només en quedi un d’actiu”. Això suposarà un esforç addicional pel equips d’extinció.
 
Cerdanyola del Vallès, 9 de març de 2012
13.00 hores