Bonificacions per a aturats

Uns 23.000 aturats a l'àmbit integrat de l'ATM Camp de Tarragona es podran beneficiar dels nous descomptes en el transport públic a partir de dilluns

query_builder   9 març 2012 14:32

event_note Nota de premsa

Uns 23.000 aturats a l'àmbit integrat de l'ATM Camp de Tarragona es podran beneficiar dels nous descomptes en el transport públic a partir de dilluns

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM Camp de Tarragona conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya posaran en marxa el 12 de març bonificacions de prop del 80% en l’ús del transport públic per a persones en situació d’atur i amb uns ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI)
Tal com ja va anunciar el conseller Recoder, aquesta mesura pretén continuar amb la línia del Govern d’abaixar les barreres d’accés als serveis públics a aquells col·lectius més necessitats. Així, a l’àmbit de l’ATM Camp de Tarragona s’aplicarà un descompte del 76% sobre la T-Mes, el que permetrà a les persones beneficiàries pagar 10,75 euros per cada T-Mes, enfront dels 44,85 euros que costa habitualment. Aquests nous descomptes s’afegeixen als títols bonificats ja existents, com els adreçats a membres a famílies monoparentals i famílies nombroses  i la T-12.
 
Per poder optar a aquestes bonificacions caldrà complir un seguit de requisits, d’acord amb la voluntat del Govern de donar suport especialment als col·lectius més sensibles. Així, les persones beneficiàries seran les persones en situació d’atur que:
 
  • Perceben un subsidi per desocupació d’import inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI).
  • Reben un altre ajut inferior al SMI, o bé no en reben cap, però estan inscrits com a demandants d’ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys, i es troben en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que requereixi de mobilitat freqüent.
 
Es preveu que unes 22.922 persones es podran beneficiar d’aquestes bonificacions a l’àmbit de l’ATM Camp de Tarragona.
 
Obtenció dels abonaments amb descomptes

Les persones que compleixin els requisits hauran d’adreçar-se al Centre d’Atenció al Client de l’ATM Camp de Tarragona (Estació d’autobusos de Tarragona, C. Pere Martell,1) per a adquirir els abonaments bonificats. Els horaris del centre són de 09.00 h a 20.00 h., de dilluns a divendres.
 
Abans de sol·licitar els abonaments amb descompte, però, les persones beneficiàries hauran d’obtenir el certificat que acredita que compleixen aquests requisits i presentar l’original en el moment de demanar l’abonament bonificat.
 
·        En el cas de les persones que perceben un subsidi per desocupació, hauran d’adreçar-se al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) per adquirir aquest certificat, i ho podran fer mitjançant el web http://www.sepe.es/contenido/prestaciones/tramites/obtencion_cert.html o el telèfon 901 11 99 99.
 
·         Pel que fa l’expedició de certificats a les persones en situació d’atur que es troben en un procés actiu de cerca de feina, serà la corresponent Oficina de Treball la que oferirà a les persones usuàries la possibilitat d’acollir-se a aquestes bonificacions un cop comprovat que compleixin els requisits fixats –tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic–, així com la seva implicació en la millora de la seva ocupabilitat. Per a més informació, les persones sol·licitants poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya (012).

Amb caràcter general les bonificacions es realitzaran en els títols de transport d’una zona en funció del domicili de la persona beneficiària.

Si voleu més informació, contacteu:
 
ATM Camp de Tarragona
Tel. 902 734 322 / 977 92 24 38

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43