Morrut roig

Agricultura tala una desena de palmeres afectades de la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona per evitar la propagació del Morrut Roig

query_builder   9 març 2012 14:26

event_note Nota de premsa

Agricultura tala una desena de palmeres afectades de la Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona per evitar la propagació del Morrut Roig

 
L’actuació s’ha endarrerit per motius climatològics i de seguretat dels treballadors 
A Catalunya, el primer focus de la plaga es localitzà al Vendrell (Baix Penedès) el desembre del 2005. Actualment, a  la zona demarcada de Tarragona, hi ha 4 comarques  amb un total de 1765 palmeres afectades, de les quals 22 pertanyen al municipi de Tarragona.
 
La Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona ocupa un espai de 140.000 m2, està envoltat de pins i jardins, a 200 m de la platja Llarga de Tarragona i a 4 Km del centre de la ciutat. En aquest jardí hi ha una vintena de palmeres (Phoenix canariensis) de les quals 11 estan afectades pel morrut, segons la prospecció que varen dur a terme els tècnics de Sanitat Vegetal de Tarragona. Per tal d’evitar la propagació d’aquesta plaga, el dia 20 de desembre es durà a terme mitjançant el DAAM (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural) la tala i destrucció de les palmeres afectades, segons el protocol a seguir pels titulars de palmeres ubicades en la zona demarcada de la plaga del morrut roig.
 
El morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus), és un coleòpter de la família dels curculiònids, de nova introducció al nostre territori, i que produeix danys d'importància a diferents espècies de palmeres a les quals pot provocar la mort.
 
 
En els  protocols, entre d’altres recomanacions sobre la prevenció i lluita, es donen una sèrie d’instruccions bàsiques de com tractar el material vegetal afectat per la plaga.
Aquests protocols els han de seguir tots els titulars en zona demarcada i es poden trobar a l’apartat “Morrut de les palmeres. Normativa i protocols” de la web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural www.gencat.cat/daam.