President Mas

President Mas: "No discuteixo el dret de vaga però crec que es fa a destemps i no és un bon senyal"

query_builder   9 març 2012 14:34

event_note Nota de premsa

President Mas: "No discuteixo el dret de vaga però crec que es fa a destemps i no és un bon senyal"

El president ha atès els mitjans de comunicació durant la seva visita institucional a Figueres
El president ha atés els mitjans de comunicació durant la seva visita institucional a Figueres
 
· El cap de l’Executiu afirma que l’aturada no donarà esperança a la gent sense feina i en canvi tindrà conseqüències sobre una economia que ja té prou dificultats
 
· Mas reclama actituds positives perquè “aixecar el país és feina de tots, no només d’uns quants”
 
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha declarat aquest migdia que “no es tracta d’un bon senyal” la convocatòria de vaga general per al proper dia 29 de març, anunciada aquest matí pels sindicats majoritaris. Mas, que ha subratllat el dret dels sindicats a fer vaga si consideren que la reforma laboral és injusta, ha assegurat que “en plena recessió econòmica, amb l’economia estroncada a tot Europa i amb un any per davant molt difícil, perdre hores de feina és un senyal que no estem per reflotar l’economia i això, en aquest moment, no és bo”.
 
“No discuteixo el dret per part dels sindicats, fins i tot l’entenc –ha afirmat el cap de l’Executiu- però voldria fer aquesta reflexió i aquest advertiment: em sembla que es fa a destemps i no sé si contribuirà a donar esperances i expectatives a la gent que no té feina, que haurien de ser els principals destinataris de qualsevol acció que es faci al país”.
 
Artur Mas, que ha fet aquesta valoració en el decurs de la seva visita oficial aquest matí a Figueres, ha volgut deixar clar que “tenim tota una sèrie de drets acumulats al nostre país que són importants i que no els podem perdre, entre ells el dret de vaga, però una cosa és tenir aquests drets i un altre entendre quin és el moment que estem vivint, si és el moment d’exercir-los, i si ens aportarà alguna cosa positiva”.
 
El president ha finalitzat la seva valoració insistint en les repercussions de la vaga general. “No donarà esperança a la gent que està a l’atur, no els donarà expectatives i, en canvi, tindrà conseqüències sobre una economia que ja està en prou dificultats”, ha reiterat. “Sumat tot això, sense malmetre cap dret, sense renunciar a cap dret, cal observar la realitat, mirem-la bé, tinguem actituds positives, perquè al final aixecar el país és feina de tots, no només d’uns quants”, ha subratllat.
 

1  

Imatges

Declaració del president davant els mitjans

Declaració del president davant els mitjans 523