Continua actiu l'incendi del Baix Empordà

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'emergència del pla INFOCAT

query_builder   9 març 2012 17:38

event_note Nota de premsa

Continua actiu l'incendi del Baix Empordà

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'emergència del pla INFOCAT

 
Un total de 33 dotacions dels Bombers de la Generalitat (8 vehicles de comandament i 25 camions d’aigua) amb el suport de 5 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 1 de bombarder i 3 avions de vigilància i atac) continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal que afecta el Baix Empordà.
 
En aquests moments els Bombers treballen perquè el cap de l’incendi no salti la carretera que va de Solius a Can Duran. També es treballa en el flanc esquerre del foc, que és el que està llençant focus secundaris, per evitar que sobrepassi l’Obaga de Montclar i es propagui per la Serra de Comes i el Puig de Montclar.
 
El foc hauria cremat, segons les darreres estimacions, unes 80 hectàrees de vegetació forestal.
 
Com a mesura preventiva s’han desallotjat 7 persones de la Masia de Can Bonet, al terme municipal de Llagostera. Efectius de la Creu Roja s’han desplaçat al lloc per acollir els veïns evacuats. El cos de Mossos d’Esquadra ha mobilitzat nou patrulles i el Sistema d’Emergències Mèdiques sis ambulàncies amb caràcter preventiu.
 
El Servei Català de Trànsit  informa que continua tallada la carretera de Sant Grau, GiV6821. Fins al lloc s’han desplaçat també 9 patrulles dels Mossos d’Esquadra. 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté activada la fase d’Emergència del Pla Infocat.