Els Bombers continuen treballant en l'incendi forestal de Girona

query_builder   10 març 2012 12:16

event_note Nota de premsa

Els Bombers continuen treballant en l'incendi forestal de Girona

El Comitè Tècnic de seguiment del pla Infocat s’ha reunit aquest matí al Cecat
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla Infocat
 
Els veïns del petit nucli de Tossa de Mar, Cala Giverola, ja han pogut retornar
 
 
 
L’incendi forestal del Baix Empordà continua actiu amb el perímetre inestable. Al lloc es mantenen una trentena de dotacions terrestres i set mitjans aeris que treballen, sobretot, al flanc esquerre de l’incendi, a la zona del Puig de Montclar, i al cap del foc, a la zona de la carretera de Sant Grau, on l’incendi ha anat llençant focus secundaris.
 
A la zona la situació del vent és estable però està previst, que de cara a la tarda, entri la tramuntana.
 
Els veïns del petit nucli de Tossa de Mar que havien estat preventivament desallotjats de Cala Giverola, han pogut retornar. Es manté, per la resta, el desallotjament preventiu. Durant la nit les instal·lacions, tant de Llagostera com de Tossa de Mar, han estat obertes a disposició dels veïns afectats. A hores d’ara no hi ha cap veí ni al pavelló municipal de Llagostera ni a l’edifici La Nau de Tossa de Mar.
 
Segons les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 500 hectàrees que pertanyen als termes municipals de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) i Llagostera (Gironès).
 
Recordar que fins al lloc hi ha desplaçats, també, efectius del cos de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de les policies locals, de la Creu Roja i de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). Al parc de Bombers de Vall d’Aro s’ha constituït el Centre de Comandament Avançat (CCA) a través de la unitat mòbil de Protecció Civil i el Centre de Comandament de Bombers (CCB).
 
 
La DGPC manté activada la fase d’emergència del pla Infocat
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla INFOCAT pels incendis de Lleida i de Girona. La decisió de mantenir la fase d’emergència s’ha pres un cop valorada la situació a la reunió del Comitè Tècnic de Seguiment del pla INFOCAT, que ha tingut lloc aquest matí al CECAT. La DGPC demana als ciutadans que tinguin segones residències a zones afectades per incendis que no s’hi desplacin fins que la situació d’emergència passi, els focs estiguin completament extingits i no hi hagi risc ni per les persones ni pels béns.
 
De cara a fer un seguiment de l’evolució dels incendis i la seva afectació, a les 13.00 hores, hi haurà una reunió al CCA-Unitat Mòbil de Protecció Civil a Castell Platja d’Aro amb representants dels cossos operatius, els alcaldes de Tossa, Llagostera i Santa Cristina, així com a representants territorials de l’administració a Girona. El Comitè de Seguiment de l’Infocat es tornarà a reunir a les 18.00 hores al CECAT per tal d’avaluar la situació.
 
Igualment, es demana als ciutadans que amb motiu del cap de setmana s’hagin de desplaçar a zones forestals o properes a zones forestals extremin la prevenció, evitin activitats que augmentin el risc d’incendi i que si veuen qualsevol indici de que s’està produint un foc forestal (com ara una columna de fum) truquin de forma immediata al telèfon d’emergències 112 i indiqui la seva posició i la del eventual punt on hi hagi fum.
 
La DGPC insisteix que en cas que residiu habitualment o passeu temporades a urbanitzacions properes a zones forestals, recordeu que és imprescindible informar-se de les rutes d’evacuació en cas d’emergència.
 
En cas que un incendi afecti les zones properes a un habitatge aïllat, urbanització o nucli habitat, cal seguir estrictament les instruccions donades per les autoritats en quan a mesures de protecció com pot ser el confinament o l’evacuació. D’aquesta manera es facilita l’actuació dels cossos operatius i evitareu posar-vos en situació de risc.