Protecció Civil recorda la necessitat d'extremar les precaucions a tot el país per la situació d'emergència per incendis forestals

El risc d'incendis continua, avui dissabte, elevat per les condicions meteorològiques i l'estat de la vegetació

query_builder   10 març 2012 11:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil recorda la necessitat d'extremar les precaucions a tot el país per la situació d'emergència per incendis forestals

El risc d'incendis continua, avui dissabte, elevat per les condicions meteorològiques i l'estat de la vegetació

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat, que manté la situació d’emergència després de la reunió del Comitè Tècnic de Seguiment del pla INFOCAT i que es va activar per la simultaneïtat d’incendis forestals que van iniciar-se dijous al Pirineu de Lleida i ahir a Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà), demana a la ciutadania que extremi al màxim les precaucions i eviti qualsevol activitat que pugui generar o agreujar la situació de risc d’inici d’un foc forestal.
 
Aquesta recomanació es fa per a tot el territori donada la conjunció, que segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC es mantindrà durant el dia d’avui, de factors meteorològics de vent, temperatures sostingudes i una humitat molt baixa tant en l’ambient com en la massa forestal, especialment en els dos extrems del país (Alt i Baix Empordà i Terres de l’Ebre) i al Pirineu i pre-Pirineu. Es preveu que a la tarda/nit el vent pugui bufar amb més intensitat, sense arribar als valors dels dies anteriors.
 
La DGPC demana als ciutadans que amb motiu del cap de setmana es desplacin a segones residències o per zones forestals o properes a zones forestals extremin la precaució, evitin activitats que augmentin el risc d’incendi i que si veuen qualsevol indici de que s’està produint un foc forestal (com ara una columna de fum) truquin de forma immediata al telèfon d’emergències 112 i indiqui la seva posició i la del eventual punt on hi hagi fum.
 
Pel cas que residiu habitualment o passeu temporades a urbanitzacions properes a zones forestals, recordeu que és imprescindible informar-se de les rutes d’evacuació en cas d’emergència. En cas que un incendi afecti les zones properes a un habitatge aïllat, urbanització o nucli habitat, cal seguir estrictament les instruccions donades per les autoritats en quan a mesures de protecció com pot ser el confinament o l’evacuació. D’aquesta manera es facilita l’actuació dels cossos operatius i evitareu posar-vos en situació de risc.
 
Els ciutadans que hagin de realitzar algun desplaçament cal que s’informin a través dels mitjans de comunicació de la situació i localització dels incendis forestals i evitin dirigir-se a zones properes a ells.