En fase de control l'incendi forestal de Girona

query_builder   10 març 2012 18:01

event_note Nota de premsa

En fase de control l'incendi forestal de Girona

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d’emergència del pla Infocat
 
Tots els veïns que havien estat desallotjats poden retornar als seus domicilis
 
Segons les darreres informacions del cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 393’49 hectàrees
 
Des de les 17.21 hores d’aquesta tarda que es troba en fase de control l’incendi forestal que, des d’ahir al migdia, afecta els municipis de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) i Llagostera (Gironès).
 
Durant el dia el vent no ha bufat amb intensitat a la zona, i s’ha pogut treballar ens aquells punts més actius del perímetre. Tot i això els Bombers continuaran controlant l’evolució dels focus secundaris que el foc ha llançat a l’exterior del perímetre, així com aquelles zones que no han cremat de l’interior del perímetre, però que es podrien veure afectades en cas de revifada d’algun punt calent.
 
Tot i això està previst que a la nit es pugui intensificar el vent, que vindrà de nord-nordest, acompanyat per unes humitats relatives que no s’hauran recuperat amb els valors que ho van fer la passada nit. En un principi aquest episodi de vent finalitzarà diumenge.
 
En aquests moments hi ha treballant una quarantena de dotacions terrestres. Al llarg de la tarda han tingut el suport de set mitjans aeris (3 helicòpters i 4 avions de vigilància i atac) que ja han començat a retirar-se.
 
Cal destacar que s’ha aixecat la restricció a tots els veïns que havien estat desallotjats preventivament.
 
El Servei Català de Trànsit informa que la carretera GiV-6821 continua tallada.
 
Segons les darreres dades, facilitades pel cos d’Agents Rurals, el foc ha cremat 393’49 hectàrees, bàsicament de massa arbrada (332 hectàrees) i la resta matollar, conreu i pastura. Del total, 357’73 hectàrees pertanyen al PEIN del Massís de Cadiretes. Les hectàrees cremades corresponen als municipis de Santa Cristina d’Aro (159’58 hectàrees) i de Llagostera (233’91 hectàrees)
 
Recordar que fins al lloc hi ha desplaçats, també, efectius del cos de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de les policies locals, dels Agents Rurals, de la Creu Roja i de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). Al parc de Bombers de Vall d’Aro es va constituir el Centre de Comandament Avançat (CCA) a través de la unitat mòbil de Protecció Civil i el Centre de Comandament de Bombers (CCB).
 
 
La DGPC manté activada la fase d’emergència del pla Infocat
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en fase d'emergència el Pla INFOCAT pels incendis de Lleida i de Girona. La decisió de mantenir la fase d’emergència s’ha pres un cop valorada la situació a la reunió del Comitè Tècnic de Seguiment del pla INFOCAT, que ha tingut lloc aquest matí al CECAT. La DGPC demana als ciutadans que tinguin segones residències a zones afectades per incendis que no s’hi desplacin fins que la situació d’emergència passi, els focs estiguin completament extingits i no hi hagi risc ni per les persones ni pels béns.
 
A les 18.00 hores d’aquesta tarda ha començat la reunió, al CECAT, del Comitè de Seguiment de l’Infocat per tal d’avaluar la situació.
 
Igualment, es demana als ciutadans que amb motiu del cap de setmana s’hagin de desplaçar a zones forestals o properes a zones forestals extremin la prevenció, evitin activitats que augmentin el risc d’incendi i que si veuen qualsevol indici de que s’està produint un foc forestal (com ara una columna de fum) truquin de forma immediata al telèfon d’emergències 112 i indiqui la seva posició i la del eventual punt on hi hagi fum.
 
La DGPC insisteix que en cas que residiu habitualment o passeu temporades a urbanitzacions properes a zones forestals, recordeu que és imprescindible informar-se de les rutes d’evacuació en cas d’emergència.
 
En cas que un incendi afecti les zones properes a un habitatge aïllat, urbanització o nucli habitat, cal seguir estrictament les instruccions donades per les autoritats en quan a mesures de protecció com pot ser el confinament o l’evacuació. D’aquesta manera es facilita l’actuació dels cossos operatius i evitareu posar-vos en situació de risc.