Avui es comencen a aplicar els nous descomptes en el transport públic per a persones en situació d'atur

query_builder   12 març 2012 12:57

event_note Nota de premsa

Avui es comencen a aplicar els nous descomptes en el transport públic per a persones en situació d'atur

Ø      La mesura beneficiarà prop de 200.000 persones que podran tenir una bonificació de fins el 80% en el transport públic
 
Ø       L’objectiu del govern és facilitar la mobilitat a les persones que busquen feina
 
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, posa en marxa bonificacions de prop del 80% en l’ús del transport públic per a persones en situació d’atur. Amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments a aquest col·lectiu, les prop de 200.000 persones que es troben actualment en situació de desocupació amb ingressos per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI) es poden beneficiar dels nous ajuts.
 
L’objectiu del govern és abaixar les barreres d’accés als serveis públics a aquells col·lectius més necessitats. Aquests nous descomptes s’afegeixen als títols bonificats ja existents, com la T-Jove o la T-12. Les tarifes especials de transport s’aplicaran mitjançant descomptes en abonaments integrats de llarga durada personalitzats, depenent de l’àmbit territorial. Concretament:
 
  • Àmbit de l’ATM de la Regió Metropolitana de Barcelona: s’aplicarà un descompte del 80% en la T-Trimestre, de manera que les persones beneficiàries abonaran 27,75 euros, enfront dels 135 euros que costa.
 
  • Àmbit de l’ATM de Girona: s’aplicarà un descompte del 78% sobre la T-Mes. Així, les persones beneficiàries pagaran 9,90 euros per cada T-Mes, enfront dels 45,30 euros que costa habitualment, i podran optar recarregar fins a dos T-Mes en una única tramitació.
 
  • Àmbit de l’ATM de Lleida: la bonificació en aquesta àrea arribarà al 77% i s’implementarà sobre la T-Mes, de manera que les persones beneficiàries pagaran 8,90 euros per cada T-Mes, enfront dels 38,50 euros que costa habitualment, amb un màxim de recàrrega en una mateixa tramitació de fins a dos T-Mes.
 
  • Àmbit de l’ATM del Camp de Tarragona: igualment, els descomptes s’aplicaran sobre la T-Mes i arribaran a representar el 76% d’estalvi respecte del preu original. Així, les persones beneficiàries pagaran 10,75  euros per cada T-Mes, enfront de 44,85 euros. Les persones sol·licitants podran adquirir també fins a dos T-Mes en una única tramitació.
 
 
Requisits per ser persona beneficiària
 
Per poder optar a aquestes bonificacions caldrà complir un seguit de requisits, d’acord amb la voluntat del Govern de donar suport especialment als col·lectius més sensibles. Així, les persones beneficiàries seran les persones en situació d’atur que:
 
  • Perceben un subsidi per desocupació d’import inferior al Salari Mínim Interprofessional (SMI).
 
 
  • Reben un altre ajut inferior al SMI, o bé no en reben cap, però estan inscrits com a demandants d’ocupació durant un mínim de 12 mesos en els darrers 2 anys, i es troben en un procés de cerca de feina tutoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que requereixi de mobilitat freqüent.
 
Obtenció dels abonaments amb descomptes
 
Les persones que compleixin els requisits s’han d’adreçar a algun dels punts de venda autoritzats de la xarxa de transport de les ATM de Barcelona, Girona, Lleida i el Camp de Tarragona per a adquirir els abonaments bonificats.
 
Abans de sol·licitar els abonaments amb descompte, però, les persones beneficiàries han d’obtenir el certificat que acredita que compleixen aquests requisits i presentar l’original en el moment de demanar l’abonament bonificat.
 
§        En el cas de les persones que perceben un subsidi per desocupació, hauran d’adreçar-se al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) per adquirir aquest certificat, i ho podran fer mitjançant el web http://www.sepe.es/contenido/ca/prestaciones/tramites/index.html o el telèfon 901 11 99 99.
 
Pel que fa l’expedició de certificats a les persones en situació d’atur que es troben en un procés actiu de cerca de feina, serà la corresponent Oficina de Treball la que oferirà a les persones usuàries la possibilitat d’acollir-se a aquestes bonificacions un cop comprovat que compleixin els requisits fixats –tant de participació en polítiques actives com de caràcter econòmic–, així com la seva implicació en la millora de la seva ocupabilitat. Per a més informació, les persones sol·licitants poden trucar al telèfon d’atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya (012).De    Tema    Rebut    Mida    
Blanco Fernandez, Angel Jesus    RV: Butlletí de notes de premsa del Govern    12:53    59 KB